Tallinlased tõid kogumisringidele ligi 27 tonni ohtlikke jäätmeid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ohtlike jäätmete kogumispunkt.
Ohtlike jäätmete kogumispunkt. Foto: Tallinna linnavalitsus

Mai kolmandal ja neljandal nädalavahetusel tõi 1444 tallinlast kogumisringidele 26,5 tonni ohtlikke jäätmeid, lisaks annetasid inimesed korduskasutusse 1,5 tonni kasutuskõlblikke esemeid.

Kogumisringidel koguti ohtlikest jäätmetest kõige rohkem värvi-, laki- ja liimijäätmeid, kokku 16,6 tonni. Elektri- ja elektroonikaseadmeid anti ära 5,6 tonni ning saastunud pakendeid kogunes 943 kilogrammi.

Kogumisringidel tõi ohtlikke jäätmeid ära 1444 tallinlast, neist kõige rohkem Mustamäel, 303 inimest. Järgnes Haabersti linnaosa 231 ohtlike jäätmete loovutajaga. Koguseliselt toodi jäätmeid kogumisringile kõige enam Haabersti, Nõmme ja Pirita linnaosas, vastavalt 4156, 3819 ja 3817 kilogrammi.

Linlastelt kogutud kasutuskõlblikud esemed anti üle Uuskasutuskeskusele. Kõige rohkem tõid linlased korduskasutusse raamatuid ja riideid. Enim asju koguti Nõmme ja Haabersti linnaosast.

Ohtlikke jäätmeid saab üle anda Tallinna kuues ohtlike jäätmete kogumispunktis, mis asuvad Kesklinnas (Wismari 13 parklas ja Väike-Rannavärav 6 parklas); Kristiines Mustjõe 40, Lasnamäel Pae 19 ning Narva mnt 150 vastas bussipeatuse taga ja Haabersti Rimi ja Circle K läheduses. Kogumispunktid on avatud laupäeval ja pühapäeval kell 10–15 ja suletud riigipühadel. Ohtlikke jäätmeid saab üle anda ka Tallinna jäätmejaamades Pärnamäel, Rahumäel, Pääskülas ja Paljassaares.

Kasutuskõlblikke riideid, jalanõusid ja mänguasju saab iga päev viia punastesse ja rohelistesse riiete konteineritesse, mille asukohad on leitavad Tallinna veebikaardil.

Muid kasutuskõlblikke esemeid (raamatud, nõud, aksessuaarid, sporditarbed jms) saab viia Paljassaare jäätmejaama korduskasutusruumi ja Uuskasutuskeskuse poodidesse ja kogumispunktidesse, mille asukohad on leitavad Uuskasutuskeskuse veebilehel.

Kogu info vastu võetavate jäätmeliikide kohta on leitav Tallinna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles