Kultuurikomisjon valmistub nimetama ERRi nõukokku uut liiget

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu kultuurikomisjoni juht Aadu Must.
Riigikogu kultuurikomisjoni juht Aadu Must. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu kultuurikomisjon ootab Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liikmekandidaatide dokumente teisipäevaks, et ette valmistada eelnõu, millega nimetatakse nõukokku uus tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjast liige.

Kultuurikomisjoni esimees Aadu Must ütles, et nõukogu liikme Priit Hõbemägi omal soovil tagasiastumise tõttu otsitakse rahvusringhäälingu nõukokku uut eksperti.

«Ootame nõukogu liikme kohale avaldusi meediavaldkonda laiemalt tundvatelt ekspertidelt, kes on uurinud või käsitlenud meedia ühiskondlikku rolli, kel on ühiskonnas laialdane autoriteet ja kes on soovitavalt akadeemilise taustaga,» lausus Must.

Rahvusringhäälingu nõukokku kuulub üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni ning neli asjatundjat, kelle volituste tähtaeg on viis aastat.

Tänavu mais nimetas riigikogu Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu eksperdist liikmeks Rein Veidemanni, kelle volitused kestavad 2027. aastani. Asjatundjaist liikmete Peeter Espaki ja Viktor Trasbergi volitused algasid 2020. aasta 27. mail ja kestavad 2025. aastani.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige ei või olla rahvusringhäälingu juhatuse liige, prokurist ega audiitor, meediateenuse osutaja juhtorgani liige, füüsilisest isikust ettevõtja meediateenuse osutaja tähenduses, lepingulistes suhetes mis tahes meediateenuse osutajaga, meediateenuse osutaja osanik, aktsionär või liige ega valitsuse liige.

Nõukogu liikmed nimetab riigikogu kultuurikomisjoni ettepanekul. Komisjon ootab liikmekandidaatide dokumente 14. juunilks. Otsuse vastuvõtmiseks on vaja poolthäälteenamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles