Zelenskõi rääkis Ukraina majanduse arendamisest ja toetamisest

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõnelemas video vahendusel OECD kohtumisel.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõnelemas video vahendusel OECD kohtumisel. Foto: Stephane De Sakutin/SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis neljapäevases videopöördumises kolmest tasandist riigi majanduse toetamiseks ja arendamiseks, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian.

«Pidasin täna väga tähtsa kohtumise ametnikega. Majandus, äri ja töökohad. Arutasime tegevusi kolmel tasandil ehk mida on vaja praegu teha, mida saame lähitulevikus teha ja mida peame kindlasti tegema pärast sõda,» ütles president.

«Eriti seda, mida on praegu võimalik lähitulevikus teha, kui raske see ka poleks,» sõnas Zeleenskõi.

«Eelkõige on esimene tase väike- ja keskmise suurusega ettevõtete toetamiseks mõeldud eritoetuste programm, millele tänu on juba praegu võimalik pakkuda uusi töökohti ja uut maksubaasi,» jätkas president.

«Teiseks on meie julgeolekusektori areng selle kõigis aspektides. Nii praegu ja ka tulevikus. Küsimus on töökohtades, professionaalsuses ja tehnoloogilises efektiivsuses. Ukraina julgeolekusektor peab muutuma täiesti teistsuguseks, kui see seda on olnud kõik need 30 aastat. Alates riigipiirist, igast tänavast, igast koolist, igast taristurajatisest. Kõikjal peab olema tagatud turvalisus sada protsenti,» rõhutas riigipea.

Kolmas tasand on Zelenskõi sõnul tööstuse taastamine ja investeeringute riigile meelitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles