INTERVJUU Jevgeni Ossinovski: lapsed on poliitiliste manöövrite viigilehed (8)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Kui veel neljapäeval oli kohtumispaiga Lembitu pargi väljak nimetu, sai see reedel Tallinna linnavalitsuse otsusega nimeks Ukraina väljak. Just nagu linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski tahtnud oli.
Kui veel neljapäeval oli kohtumispaiga Lembitu pargi väljak nimetu, sai see reedel Tallinna linnavalitsuse otsusega nimeks Ukraina väljak. Just nagu linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski tahtnud oli. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtume välisministeeriumi taga Lembitu pargis. Jevgeni Ossinovski tuleb intervjuule jalgrattaga, kaela ümber range meenutav vidin. See on õhkpadi, mis kukkudes avaneb ning kukalt ja pead kaitseb, seletab ta.

Kuigi Ossinovski ei kuulu juba üle kahe kuu riigikokku ja juhib Tallinna volikogu, on ta Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas mõjukuselt teisel positsioonil. Ossinovski asub kahe tule vahel: Toompeal tahaksid sotsid minna Kaja Kallase juhitud valitsusliitu, aga all-linnas tuleb neil hoida koalitsiooni Keskerakonna linnapea Mihhail Kõlvartiga.

 

Jevgeni Ossinovski
  • Sündinud 15. märtsil 1986 Kohtla-Järvel
  • Lõpetanud 2004 Tallinna reaalkooli, 2007 kaitses Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonnas bakalaureusetöö Nietzschest, 2009 filosoofiamagister Warwicki ülikoolist, 2010 Londoni majanduskooli magistrikraad teemal «Putini Venemaa võimu legitiimsus»
  • 2011–2022 vaheaegadega riigikogu liige, sotsiaaldemokraat
  • Ossinovski on olnud SDE esimees, aga ka haridus- ja sotsiaalminister
  • Abielus, kaks last
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles