Austin: USA on valmis Ukrainat varustama kõigega Venemaa alistamiseks (2)

BNS
Copy
Lloyd Austin Tais.
Lloyd Austin Tais. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/Scanpix

USA ja liitlased on valmis varustama Ukrainat Venemaa alistamiseks kõigi vajalike relvadega, teatas esmaspäeval oma Tai visiidi ajal USA kaitseminister Lloyd Austin, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian Pentagoni pressiteenistuse informatsiooni.

Ajakirjanik küsis Austinilt, kas USA ja liitlaste eesmärk on Ukraina võit sõjas ja Venemaa nõrgenemine. Lisaks mainis ajakirjanik presidendi kantselei juhi Mihhail Podoljaki nõuniku äsjast avaldust Ukraina relvavajaduse kohta, milles ta rääkis muu hulgas tuhandest haubitsast ja kolmesajast mitmikraketiheitjast.

«USA on valmis andma kõike ja aitama Ukrainal sõjas edu saavutada. Meil on ka partnereid üle maailma, kes on valmis Ukrainat tõeliselt aitama. Te teate, et oleme juba saatnud märkimisväärse hulga haubitsaid ja suure hulga laskemoona koos paljude muude asjadega,» vastas Pentagoni juht.

Austin rõhutas, et USA ja partnerid jätkavad jõupingutusi, et koondada Ukrainale võimalikult palju toetust võimalikult lühikese aja jooksul ja aidata Ukraina relvajõududel edu saavutada.

Kaitseminister meenutas, et sel nädalal kutsub USA kolmandat korda kokku Ukraina kaitseküsimuste kontaktrühma Ramstein 3, mille kohtumine toimub Brüsselis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles