GALERII JA BLOGI Riigikogu ei toetanud umbusaldusavaldust haridus- ja teadusminister Liina Kersnale (9)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

«Lähme parem eelnõu juurde,» ütles riigikogu asespiiker Martin Helme (EKRE). Peretoetusega suudeti vastu pidada 30 minutit, kui taas EKRE ja Keskerakond palusid varem lõpetada. Nüüd, kell 10.45 algab haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE) umbusaldamine. 

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu arutas tänasel täiendaval täiskogu istungil 39 Riigikogu liikme esitatud umbusaldusavaldust haridus- ja teadusminister Liina Kersnale. Umbusaldusavaldus ei leidnud toetust, selle poolt hääletas 39 ja vastu 33 Riigikogu liiget. Umbusalduse avaldamiseks olnuks vaja vähemalt 51 saadiku toetust.

Kell 10 alanud istungi alguses tegid Eesti Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon ettepaneku lõpetada istung kell 10.30. Ettepaneku poolt hääletas 61 saadikut, üks oli vastu ja üks jäi erapooletuks. Seega leidis ettepanek toetust.

15 minutit pärast istungi lõppu ehk kell 10.45 algab riigikogu täiendav istung, mille päevakorras on umbusaldusavaldus haridus- ja teadusminister Liina Kersnale.

Riigikogu täiskogu istungi tööaja lõppemise tõttu jätkub 54 riigikogu liikme algatatud perehüvitiste seaduse muutmise seaduse eelnõu (619 SE) teine lugemine järgmisel korralisel istungil, mis algab täna kell 10. Neljapäevase istungi päevakorda lükkusid ka kõik eelnõud, mille aruteluni tänasel istungil ei jõutud.

15 minutit pärast neljapäevase korralise istungi lõppu algab riigikogu täiendav istung, mille päevakorras on umbusaldusavaldus haridus- ja teadusminister Liina Kersnale.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles