Bjørndalen: minu arvates on Neuner legend

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: Nordic Focus

Kolme nädala pärast peab 25-aastane laskesuusataja Magdalena Neuner oma karjääri viimase võistluse ning seejärel jätab kahekordne olümpiavõitja ja kümnekordne maailmameister tippspordiga hüvasti. Üks, kes Neunerit igatsema jääb, on laskesuusatamise elav legend Ole Einar Bjørndalen.

38-aastane norralane tunnistas intervjuus Saksamaa ajalehele Merkur, et tema arvates on Neuner ainulaadne ning läheb veel kaua aega, enne kui tuleb keegi temasugune.

«Ma ei osanud seda oodatagi,» tõdes Bjørndalen, et oli üllatunud, kui kuulis, et käesolev hooaeg jääb Neunerile viimaseks. «Ta oli imelaps, fenomen, jumala kingitus Saksamaa ja kogu maailma laskesuusatamisele. Ta on ilmselt suurim talent, kes Saksamaal kunagi olnud, tema loobumine on meie alale suur kaotus. Arvan, et teda pole kerge asendada.»

«Lenal on erakordne sarm,» jätkas Bjørndalen. «Tal on kõik olemas ka lisaks sportlikule edule – ta oskab hästi rääkida ja näeb hea välja. Pole palju selliseid tippsportlasi, kellel on kõik olemas. Mina pean teda legendiks. Loogiliselt võttes see ju just nii on, sest teda ei unustata kunagi. Nagu ma juba ütlesin, on mul väga kahju, et ta loobub, kuid tema otsusega tuleb leppida.»

Saksamaa laskesuusafännid loodavad endiselt, et paari aasta pärast otsustab Neuner võistluskarussellile naasta, kuid tänasel pressikonverentsil kinnitas naine, et tema otsus on lõplik. «Olen selle peale hoolikalt mõelnud ja see on õige otsus, ma ei tule enam tagasi. Sorry,» teatas Neuner naeratades.

Bjørndaleni kiidusõnad olid jõudnud ka Neuneri kõrvu ning ta tunnistas, et on meelitatud. «Ole on üks minu iidolitest, väga lahe, et ta mind legendiks peab,» lausus Neuner. «Ta on üks neist, kes saanud hakkama uskumatute asjadega. Tean, et sama võib öelda ka minu kohta, aga et just tema seda ütleb, annab mulle lisajõudu.»

Neljapäeval algavad Ruhpoldingus tänavused maailmameistrivõistlused ning Neuneri eesmärk pole just tagasihoidlik – ta loodab kodupubliku ees võita kuus medalit. «Loodan, et võidan kuus kulda, aga eks paistab,» sõnas ta. «Olen sel hooajal väga heas hoos olnud, usun, et see on reaalne. Peamine eesmärk on kuus medalit. Kui saan lõpuks ainult ühe, kaks või kolm kulda, olen ikkagi rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles