Oravate peretoetuse-kompromiss ei sobi teistele (4)

Postimees
Copy
Lauri Läänemets (vasakult), Kaja Kallas ja Urmas Reinsalu eile õhtuks konkreetselt üheski teemas suuri kokkuleppeid ei saavutanud.
Lauri Läänemets (vasakult), Kaja Kallas ja Urmas Reinsalu eile õhtuks konkreetselt üheski teemas suuri kokkuleppeid ei saavutanud. Foto: FOTO: Madis Veltman

Juba neljandat päeva järjest pidasid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa koalitsioonikõnelusi. Eile küll tähtsate otsuste ja kokkulepeteni ei jõutud, kuid nüüd on teada, milline on oravate suur kompromiss peretoetuste suhtes.

Peaminister Kaja Kallas (RE) sõnas, et partnerid peaksid leidma kompromissi, mis ulatuses kõiki neid lubadusi täita saaks. «Me oleme 30 aasta kõige keerulisemas julgeolekuolukorras. Meil ei ole rahuaeg, me ei saa mõelda ainult sellele, kuidas raha kulutada,» lausus Kallas. Nimelt on Reformierakonna kompromisspakkumine, et laste- ja peretoetusi tõstetaks järk-järgult, nelja aasta jooksul igal aastal. «Igal aastal tõuseks sellisel juhul toetus mingi osa võrra. Ka üksikvanema toetus, mis peaks aitama,» lausus Kallas.

Urmas Reinsalu (Isamaa) nentis, et nende erakonnale tundub aga peretoetuse eelnõu rakendamine 1. jaanuarist mõistlik. «Leiame, et meie pakutud versioon on kvaliteetsem,» märkis Reinsalu.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets rõhutas Postimehele, et sotside jaoks on oluline, mis esimese ja teise lapse toetusega juhtub.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles