Radakin: Venemaa on strateegiliselt juba Ukraina sõja kaotanud (1)

Copy
Admiral Antony David Radakin.
Admiral Antony David Radakin. Foto: Tayfun Salci/SCANPIX

Venemaa on juba strateegiliselt kaotanud sõja Ukrainaga, avaldas neljapäeval arvamust Suurbritannia kõrgeima auastmega sõjaväelane ja kaitseväe staabiülem Tony Radakin.

Sõjaväelase hinnangul on Venemaa kandnud suuri kaotusi ning NATO on samal ajal sõja mõjul koondunud ja tugevnenud.

«Venemaa on juba strateegiliselt kaotanud. NATO on tugevam. Soome ja Rootsi ootavad liitumist,» seletas Radakin Suurbritannia uudisteagentuurile Press Association.

Radakini sõnul võib Venemaa president Vladimir Putin lähinädalatel saavutada «taktikalisi edusamme», kuid ta on ohverdanud veerandi oma riigi armee jõust üsna väikese kasu nimel ning väed ja kõrgtehnoloogilised raketid hakkavad otsa saama.

«Vene sõjamasin muidugi jahvatab ja võtab iga päevaga paar - kaks, kolm, viis - kilomeetrit juurde, kuid inimesed hakkavad otsa saama ja otsa hakkavad saama ka kõrgtehnoloogilised raketid,» sõnas admiral.

«President Putin on kasutanud umbes 25 protsenti oma armee jõust, et võita väike territoorium ja 50 000 inimest on surnud või vigastatud. Venemaa on ebaõnnestumas,» jätkas Radakin.

Admiral avaldas austust vaprale Ukraina rahvale ja lubas, et Ühendkuningriik toetab Kiievit jätkuvalt ja edaspidi eeldatavasti veel rohkemate relvadega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles