Tartu Autovabaduse puiestee saab vägeva avalöögi kontserdiga Tartu 2024 esitleb: Justament ja Stefan

Tartu 2024
Copy
Foto: Mana Kaasik

Kontserdiga „Tartu 2024 esitleb: Justament ja Stefan” avatakse reedel, 1. juulil kell 19 taas Tartus juba traditsiooniks saanud Autovabaduse puiestee. Autovabaduse puiestee eesmärk on liita südalinn ja Emajõe-äärne tervikuks, vähendada liikluskoormust ning muuta linnaruum mõnusaks ja turvaliseks vaba aja veetmise kohaks, kus oleks hubane olla nii linnaelanikel kui ka külalistel.

 

Tartu 2024 produtsendi Kati Tihkani sõnul juhatavad avaõhtu eurolaulik Stefan ning armastatud ansambel Justament oma kõigile tuttavate lauludega sisse seitsme nädalavahetuse pikkuse mitmekülgse kultuuriprogrammi, milles on põimitud muusikalised etteasted, tantsuõhtud, meelelahutusüritused, toiduturg ja paljud teised sündmused. Vabaduse puiesteel toimuvat avakontserti kannab otse üle ETV.

Autovabaduse puiestee üritused toimuvad 1. juulist kuni 14. augustini. Programmis esinevad Rita Ray (16.07), Horoskoop ja Heidy Tamme (23.07), Raul Ojamaa (29.07) ning Ewert and the Two Dragons (14.08). Klaaspärlimängu festivali raames toimub ansambli KukerPillid 50. aastapäeva kontsert (10.07) ning augusti esimene nädalavahetus toob Vabaduse puiesteele Tartu toidu- ja veinifestivali, kus üles astuvad Jüri Pootsmann (5.08) ja Alika Milova (6.08).

Foto: Kiur Kaasik

„Autovabaduse puiestee ellukutsumise eesmärk on elavdada elu kesklinnas, pakkuda põnevaid vaba aja veetmise võimalusi, tuua kokku erinevad põlvkonnad ja tugevdada tartlaste kogukonnatunnet,” ütleb Tihkan, kelle sõnul on juba kaks korda suviti toimunud Autovabaduse puiestee näidanud, kui palju see projekt inimestele tähendab. „Soovime ka ergutada diskussiooni selle üle, millist linna ja linnaruumi me enda ümber näha soovime, milline on hea avalik ruum ja kuidas teha keskkonnasõbralikumaid valikuid.”

Maitsev tänavatoit, vahva seikluspark ja uus veeatraktsioon

Erinevalt eelnevatel aastatel toimunud Autovabaduse puiesteest säilib tänavu Vabaduse puiesteel autoliiklus, kuid siiski on puiestee autoliiklusele suletud nädalavahetustel ning perioodil 8.-19. juulini, mil kesklinna kolivad WRC Rally Estonia sündmused. Ülejäänud perioodil on autodele avatud Vabaduse puiestee pargipoolne ala, kummaski sõidusuunas üks sõidurada, kus kiirus on piiratud 30 kilomeetrini tunnis. Mõlemas sõidusuunas tulevad puiesteele ka rattateed ja jalakäijate ohutuse tagamiseks rajatakse ajutised ülekäigurajad. Vabaduse puiesteed läbivad bussid suunatakse 1. juulist kuni 14. augustini ümbersõidule Narva maantee kaudu.

Vabaduse puiestee jõepoolne osa on kujundatud varasematest aastatest tuttaval kujul. Lisatud on istumis- ja ajaveetmisvõimalusi, haljastust ning uus veeatraktsioon. Alal pakuvad süüa erinevad tänavatoiduautod. Kogu Autovabaduse puiestee pikkuses Delta õppehoonest Vaksali sillani täiendatakse tänavaid erinevate ajaveetmiskohtade ja väikese seikluspargiga Lillemäel. Oma tegevuse saavad suveperioodiks osaliselt tänavale kolida ka Riia tänava ettevõtted.

Foto: Mana Kaasik

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu Linnavalitsus, Tiigi Seltsimaja ja Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 koos paljude heade koostööpartneritega. Tihedat koostööd tehakse kohalike ettevõtjatega, et aidata kaasa meeldiva elu- ja töökeskkonna kujundamisele Tartu peatänavatel.

Põnevaid sündmusi ja üritusi toimub programmis kogu suve jooksul! Silma tasub peal hoida kultuuriaknal, Facebooki üritusel ja sündmuse kodulehel

Tartu on koos Lõuna-Eestiga 2024. aastal Euroopa kultuuripealinn ja väärib külastamist. Tegu on Euroopa suurima kultuurisündmusega ja Eesti tippsündmusega aastal 2024. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 viib ellu revolutsiooni keskkonnahoidlikus kultuurikorralduses. Veerand Eestit ehk Tartu koos Lõuna-Eestiga teeb kultuuripealinna egiidi all Eestis midagi sellist, mida varem pole tehtud. Kõik Tartu 2024 sündmused on korraldatud sama juhise järgi. Kogu programm ehk tuhanded sündmused järgivad samu keskkonnahoidlike põhimõtteid. Ka Autovabaduse puiestee toimub roheüritusena, et vähendada sündmuse keskkonnamõjusid ning näidata, et keskkonnaeesmärkide saavutamisel on oluline igaühe panus.

Foto: Mana Kaasik
Copy
Tagasi üles