Terras: Laanetil puudub ülevaade oma valitsemisealas toimuvast (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Riho Terras
Riho Terras Foto: Madis Veltman

Euroopa Parlamendi liikme, kindral Riho Terrase (Isamaa) sõnul ei vasta tõele kaitseminister Kalle Laaneti (RE) väide, et koalitsioonikõnelustel Isamaa välja pakutud kaitsevaldkonna investeeringud on juba otsustatud.

Terrase sõnul tekitab see küsimuse, kas kaitseminister eksitab avalikkust teadlikult või ei ole Laanet kursis oma valitsemisalas toimuvaga.

«Järgmise nelja aasta riigieelarve strateegias ei ole ette nähtud ei keskmaa õhutõrjet, ei ballistiliste rakettide vastast kaitset kolmele Eesti piirkonnale ega ka suurendatud hulka mitmikraketiheitjaid operatiivtasandi reservi. Lisaks ei ole piisavat tugevdust tankitõrje, miinipildujate ja muu olulise näol kaitseliidu maakaitseüksustele,» rääkis Terras.

Terras lisas, et koalitsiooniläbirääkimistele ülevaadet andma kutsutud kaitseväe juhataja Martin Herem kinnitas vajadust nende eelpool toodud investeeringute järele. «Ma soovitan kaitseministril kaitseväe juhatajaga suhelda. Siis ei teki küsimust, kas Kalle Laanet on enda valitsemisalas toimuvaga kursis,» rääkis europarlamendi liige.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles