Venemaa teatel sooritasid Ukrainas tabatud ameeriklased kuritegusid

Copy
Kaader Vene riigitelevisooni videost, millel on Alexander Drueke teadmata asukohas.
Kaader Vene riigitelevisooni videost, millel on Alexander Drueke teadmata asukohas. Foto: RU-RTR/Scanpix

Venemaa võimude teatel sooritasid Ukrainas tabatud ameeriklased kuritegusid ja nad tuleks nende eest vastutusele võtta.

«Ukraina sõjaväe ridades sõdides vangi võetud kaks ameeriklast ohustasid Vene sõdureid ja neid tuleks nende kuritegude eest vastutusele võtta,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov esmaspäeval intervjuus NBC Newsile.

Intervjuu on esimene kord, kui Kreml kommenteerib USA sõjaväeveteranide Alexander Drueke ja Andy Huynhi juhtumit.

«Nad on palgasõdurid ja osalesid Ukraina territooriumil ebaseaduslikus tegevuses. Nad olid seotud meie sõjaväelaste tulistamise ja ründamisega,» ütles Peskov.

«Nad peaksid vastutama nende kuritegude eest, mille nad on toime pannud,» lisas Kremli kõneisik.

«Neid kuritegusid tuleb uurida,» kinnitas Peskov.

Vene riigitelevisioon näitas möödunud nädalal sotsiaalmeedias videot kahest ameeriklasest, kes jäid eelmisel nädalal vabatahtlikuna Ukraina poolel võideldes kadunuks. Uudises kinnitati, et Vene väed võtsid nad vangi.

USA president Joe Biden ütles reedel, et ta ei tea, kus on sõjaveteranid Alexander Drueke ja Andy Huynh, kellega perekonnad ühenduse kaotasid.

USA välisministeeriumi teatel peetakse kadunuks kolme ameeriklast, kes olid osa teadmata arvust peamiselt sõjaväeveteranidest, kes koos teiste vabatahtlike välismaalastega Ukrainasse Vene vägedega võitlema läksid.

Kolmandast mehest, 20-aastase kogemusega Ühendriikide merejalaväelasest kuuldi viimati aprilli lõpus, vahendas telekanal CNN tema naise sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles