Pärnu südasuvine kalafestival pühendab aega noortele

Copy
Foto: Fishing Village Estonia – Kaluriküla

Kalastus on midagi, mis pakub kiires maailmas aeglustamist, samas hasarti ja mõnusat ajaveetmist looduses. Ettevalmistused kalale minekuks, väike piknik ja looduskaunis kohas kala näkkamise ootamine on elamus, mis annab võimaluse olla hetkes. Pärnu Lahe Koha kalafestival on koht, mis loob kõik võimalused selleks, et noored saaksid kalastusest ja veepealsest elust teadlikumaks.

Fishing Village Estonia - Kaluriküla koostöös mitmete organisatsioonidega loovad kalafestivali raames noortele tegevuste rohke kalastuspäeva. Programm on suunatud noortele, kuid eesmärk on kutsuda kogu pere ühiselt nautima kalapüüki ja kalatoite. Pärnus toimuv Pärnu Lahe Koha kalafestival toimub 16. -17. juuli, kus esimesel päeval toimub trollinguvõistlus paatkondadega veel, mere- ja kalaturg ning õhtul esineb kõigi lemmik Ott Lepland Band. Teine kalafestivali päev pühendab kogu tegevuse noortele kalastushuvilistele.

Kogenud kalastusgiid Allar Pärjamäe on ühtlasi landivalmistaja, kes annab näpunäiteid meriforelli püügiks ja saab ka proovida erinevaid kalastussõlmesid. Merepääste SAR räägib mereohutusest ja annab juhtnööre hädaolukorras käitumiseks.

Estfish juht ja kalagiid Timo Tintse kaasab noori spinninguspordi töötuppa täpsusheite võistlusele. Loomulikult saab ka sadamakailt õngitseda kirgliku kalastaja juhendamisel. Kaluriküla sadamas on head õnne, sest siit on paljud noored saanud oma elu esimese kala ja seeläbi ka armastuse kalapüügi vastu. Õpetatakse kala fileerimist, et õige kalastaja oskaks oma saagist maitsvaid roogasid valmistada. Fishing Village Estonia räägib kalastaja lugupidamisest looduse ja kalavarude vastu. Keskkonna hoidmine ja jätkusuutlik kalapüük on teema, millele peab igaüks tuleviku huvides aina rohkem mõtlema.

Noored saavad omandada teadmisi kalastuse ja kalaliikide kohta, millele järgneb Kahoot teadmiste kontroll. Õpitoas saab igaüks endale disainida ujuki, mis kindlasti toob head õnne edaspidistel püükidel.

Üks on kindel, Pärnu Lahe Koha kalafestival on üritus uute teadmiste ja elamuste saamiseks. Kui kalastuskogemus on juba varasemast olemas tasuks osa võtta Pärnu Lahe Koha trollinguvõistlusest, mis leiab aset 16. juuli. Koha püügivõistlusele on võimalik tulla enda paadiga või rentida kohapealsest sadamast. Õhtul ootab huvilisi Ott Lepland Band kontsert.

Pärnu Lahe Koha kalafestival 16. - 17. juuli - kaks päeva, kus räägime merest ja kalast!

Pärnu Lahe Koha trollinguvõistlusele registreeri oma paat siit

Ürituse programm täieneb facebookis

Sündmuskohast Fishing Village Estonia - Kaluriküla

Copy
Tagasi üles