GALERII ⟩ Romukallur valmistab ametnikele jätkuvalt peavalu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Mõne aja eest teisaldas munitsipaalpolitsei Põhja-Tallinnast Sitsi tänavalt romuparklasse peremeheta kalluri Scania, mis aga pakkus sealgi üllatusi.

Kallur pandi oksjonile ja leiti sellele ka ostja, kuid nüüd tuli korraldada uus oksjon, sest enampakkumise võitnud inimene ei tasunud ettenähtud ajaks vajalikku summat. Praegu on uus oksjon käimas, kuid seiklushimuline kallur suutis mupo inspektoritele taas üllatuse pakkuda.

«Mingi sisetunne ütles mulle, et midagi on selle kalluriga viltu. Läksime igaks juhuks parklasse olukorda kontrollima,» rääkis mupo Põhja-Tallinna peainspektor Oksana Sviridenko.

Inspektorid ei pidanud «pettuma», sest kallur pakkus neile uue väljakutse. Nimelt oli auto kast kuhjaga täis laotud prügiga täidetud musti kilekotte ja muud prahti.

Parkla valvur laiutas vaid käsi ja soovitas rääkida parkla omanikega. Talle meenus siiski, et hiljuti koristati parkla territooriumi, aga kuhu prügi ladustati, seda ta ei osanud öelda. Kõne parkla omanikele ei kujunenud paraku kuigi konstruktiivseks – omanik arvas, et hoitagu oma varal paremini silm peal.

«Väga üllatav suhtumine, selleks me tasulist parklat ju kasutamegi, et vara oleks valvatud ja kaitstud,» ütles Sviridenko.

Olukord lubati siiski lahendada ja prügi ära koristada. «Täna läheme vaatame kalluri üle, loodetavasti on lubadus täidetud. Ma ei usu, et uus omanik väga õnnelik oleks, kui ta oksjonilt kalluri koos prügikoormaga ostma peaks,» arvas Sviridenko.

«Ma väga loodan, et see jääb meie viimaseks ühiseks seikluseks. Uuele omanikule tuleb kalluriga kaasa põnev ajalugu, mis kindlasti annab sõidukile oma lisaväärtuse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles