Harjumaal on tabatud juba 12 roolijoodikut

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto puhumisreidist.
Illustreeriv foto puhumisreidist. Foto: Madis Veltman

Põhja prefektuur teatas, et nad on neljapäeva jooksul kontrollinud ligemale 3100 autojuhi kainust ning seeläbi tuvastati 12 joobes juhti. 

«Täna, võidupühal kraadisime Harjumaa eri paigus liikluse ja liiklejate tervist. Heaks tulemusi paraku pidada ei saa,» kirjutas Põhja prefektuur ühismeedias, tuues välja, et ühtekokku kontrolliti ligemale 3100 autojuhi kainust ning neist 12 olid joobes.

«Nende ohtlike juhtide teekond kodu, poe või peopaiga suunas sai politseinikega kokkupuute järel mõistagi lõpu ning iga kui viimne purjus sohver saab vastutusele võetud.»

Prefektuur nentis, et kainuskontrollide ja liikluse rahustamisega jätkavad politseinikud nii täna kui ka eesolevatel päevadel, ent tõeline vastutus turvalise teekonna ja ohutu liikluse eest lasub siiski igal liiklejal enesel.

«Kui oled tarvitanud alkoholi või pole kindel enda kainuses, siis liiklemiseks mõeldud sõiduvahendit ei juhi. Kui pühade ajal on tarvis ühelt peolt või koosviibimiselt teisele liikuda, siis leppige varakult kokku oma seltskonna kaine grupijuht, kes inimesed turvaliselt ühest kohast teise sõidutab ja pidulistel silma peal hoiab,» tõi Põhja prefektuur välja.

Lisaks pandi südamele, et olles kaasreisija ja nähes, et juht võtab liikluses arutuid riske, tuleb teda korrale kutsuda. «Vajadusel võtke sõbra auto võtmed enda kätte hoiule ja kui hea sõnaga enam ei saa, siis kutsuge politsei abi.»

«Samuti võiks olla reegel, et kui sõnajalaõit otsima minnes märkate hädalist, siis aidake teda võimalusel ise või teatage abivajajast häirekeskusele, kes annab vajadusel info edasi politseile, kiirabile või päästjatele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles