Selle suve parimad puhkekeskused

Copy

Parimad puhkekohad, mida sel suvel külastada. Siit leiad igast maakonnast vahvaid ideid!

Harjumaa

Uneallika pakub ürgset elutunnetust

Uneallika talukompleks on uue hinguse saanud ja ehedust kiirgav vanade kiviaedadega talumajapidamine muistsete viikingite aladel Lääne-Harju vallas Pae külas.

Pererahvas loeb Uneallika alguseks 2015. aasta kevadet, kui vana katuse all olevale neljale kiviseinale ja vanadele aitadele elu sisse puhuti, taaselustati muinasaegsed ornamendid ning lisati omaloomingu kaudu täiesti uus ilme ja olemus, samuti korrastati hellalt hoides kogu ümbrus. Puhketalu pidajate silmis oli kogu kompleks nagu iidne ehe, mis vajas inimkäsi, kes selle väe uuesti ellu ärataks.

Vaikust ja rahu armastavate külaliste jaoks on kolmes majutushoones kokku 22 voodikohta ning peamaja elutoas suur laud, mille ümber mahub vähemalt 20 inimest. Olemise muudavad mõnusaks kena õueala, grillimis-ja istumiskohad, kaks soome sauna, infrapunasaun ja tünnisaun.

Ümbruskonnas liikumine pakub suurt naudingut loodust armastavale inimesele. Läheduses asuv Tänavjärv pakub maalilist puutumatut keskkonda ning super liivarannaga ujumiskohta, mis on eemal linnakärast.

Uneallikal on võimalik rentida kanuusid, millega saab sõita nii järve kui mere peal.

Tänavjärvel saab teha kolmetunnise veeretke – liuelda kanuudes teisele poole järve, kinnitada kaasavõetud toidumoonaga keha ja seejärel tagasi sõuda. Mere peal on parimaks ajaks tuulevaikne päikeseloojanguaeg romantikat armastavatele paaridele.

Küla on rändlindude meelispaik, kuid samas pole ka haruldane kohata põldudel merikotkaid. Kitsed, põdrad, mägrad, nugised, siilid, toonekured, oravad, metssead on ümbruskonna metsades-soodes ja põldudel põlisperemehed. Uneallika iidse ajastu hõng on paljude külaliste meeli köitnud ning välismaalastegi südameid võitnud.

Talus on loodud ka google map kaart, et nutiseadet abiks võttes peamised käe-jala juures olevad pärandkultuurikillud üle kaeda. Alliklepa rannas saab sisustada aega fossiilidega kive otsides, lisaks on mitmeid asjalikke eri pikkusega RMK matkaradu, kus mustikatest kõhu täis saab. Selge ilma korral on Nõva hoiuala randadel mõnus liival istuda ja rannamõnusid nautida.

Läänemaa

Täiuslik puhkus keset loodust

Kui sa armastad võrdselt nii loodust kui hindad ka kvaliteeti ja mugavusi, siis Nordicstay puhkemajad Noarootsis, Paslepa külas on just Sinule. Siin, keset Läänemaa imelist loodust olevas kahes puhkemajas, on olemas kõik vajalik- alates pehmetest linadest kuni jäämasinani välja. Sinul piisab kaasa võtta vaid puhkuse meeleolu ja meelepärane söök-jook.

Kaks maja on teineteisest piisavalt kaugel, et kõikidel puhkajatel oleks privaatne õhkkond.

Mõlemas majas on saunad ning suur terrassiala kümblustünnidega. Eriti mugavaks teeb asja ka konditsioneer, mis suvel päästab ka kõige kuumema päeva!

Mõlemad metsamajad on 5-kohalised. Magamisasemed on väga mugavatel madratsitel ja unikaalsust pakub kolmnurkmajade lagede all olev asukoht. Lisaks on ka lahtikäiv diivanvoodi. Allkorrusel peegelklaaside taga on saun ning dushiruum. Antud unikaalne sisekujundus pakub õhulisust ja kompaktsust ning samas on väike ja intiimne. Siin saad veeta romantilist nädalalõppu kallimaga või laadida akusid kogu perega. Loomulikult on majas ka wifi, tv, pesemisvahendid, sööginõud, maitseained, lastele raamatud, küünlad ja kõik muu, et tunneksid ennast hästi.

Õues on lastele ka mänguväljak ning majade juurest saab alguse metsas olev matkarada.

Lisaboonusena on veidi eemal elav Gotlandi lammaste pere, keda valvab sõbralik karjakoer Lumi. Ka puhkajate hästikäituvad lemmikloomad on alati oodatud.

Oleme loonud oma perega selle koha südamega ning soovime pakkuda meeldejäävat puhkust ning ootame kõiki alati südamest tagasi!

Puhkemajad romantilises Haapsalus

Haapsalus südalinna läheduses paiknev Lapmanni puhkemaja sobib hästi peredele, sest seal valitseb mõnus kodutunne – köögis saab keeta ja küpsetada, õuemurul paljajalu kohvitass peos laste tegemisi silmitseda või lemmikloomaga hullata.

Suur pluss ongi asjaolu, et lühemale või pikemale puhkusele võib rahuliku südamega kaasa võtta ka oma lemmiklooma – lisatasu selle eest maksta pole vaja. Suur hoov ja kinnine aed loovad turvatunde ning pole ka majanaabreid, keda laste kilkamine või koera haugatused võiksid segada. Grilliõhtuks vajaminevat kraami saab täiendada kiiresti, sest toidupood on lühikese jalutuskäigu kaugusel. Puhkemajja mahub lahedasti ära kuni kuus inimest.

Tegelikult on Lapmanni puhkemaju kaks – Haapsalus aadressil Niine 1 ja Niine 3 kõrvuti asuvatest hoonetest üks on eelnimetatud privaatse aiaga peremaja ja teine külaliskorteritega majutushoone.

Teinegi puhkemaja ei ole hotell, vaid viie külaliskorteriga igati kaasaegne majutushoone, mille muudab põnevaks asjaolu, et ajalooliselt on tegemist Haapsalu esimese autoremonditöökoja hoonega. Tubade renoveerimisel on püütud säilitada iseloomulikke detaile – sisekujunduses kohtab seinaosi, mis on laotud maakivist, paekivist või tellistest.  Külaliskorteritest kaks on eraldi magamistoaga ja need sobivad hästi lastega peredele. Ülejäänud kolm on avarad stuudiokorterid, kus on mugav peatuda paaridel. Lisaks on teise korruse korteritel mõnusad terrassid.

Mõlema puhkemaja peale on kokku kuus korterit ja sinna mahub ööbima kuni 30 inimest.

Lapmanni majutus sobib hästi töökollektiivi suvepäevade, huviala laagrite ja perekondlike ühisürituste korraldamiseks. Soovi korral saab avada ka kortereid ühendavad vaheuksed. Ja kuna ühe alumise korruse korteri avar elutuba meenutab pigem saali, on sinna võimalik katta pidulaud või üheskoos toredasti aega veeta. See sobib hästi ka kooskokkamiseks. Või kui ise toiduvalmistamisega ei taha mässata, katab pidulaua catering.

Järgmisel aastal on plaanis kompleksi laiendada, mille käigus lisandub veel kaks terrassiga stuudiokorterit.

Kõrvutiasuvad Lapmanni puhkemajad paiknevad Haapsalu linna keskel vaiksel kõrvaltänaval. Teisalt on puhkemajad väga lähedal nii kaubanduskeskusele kui ka vanalinnale: vanalinn asub vaid 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel.

Mõnus jalgsi teekond on Lapmanni majutusest minna aega veetma rohelise Haapsalu romantilistesse kohvikutesse või teha linnale tiir peale jalgratastel – rendihinna sisse kuulub kaks kasutusvalmis jalgratast.

Soovides puhata selles Haapsalus asuvas koduses puhkemajas, kirjutage haapsalukodu@gmail.com või helistage telefonil 47 78 030.

Pärnumaa

Meeldejääv suveseiklus Jõekäärus

Jõekääru kämpingusse on väga mugav minna – Pärnu kesklinn on sealt vaid kümme minutilise autosõidu kaugusel. Kui sa nii soovid, saad siin veeta perepuhkust rahulikus õhkkonnas – seda soosib asukoht Sauga jõe ääres ürgoru servas, looduskaunis kohas. Samas on siin olemas kõik võimalused, et maha pidada seikluslikud suvepäevad või spordivõistlused.

Korraga on võimalik öömaja pakkuda päris suurele kollektiivile: kämpingutes on 80 voodikohta, lisaks veel telkimisala ja autokaravani parkla.

Peahoones on korralikud pesemisvõimalused ja tualetid, saun mahutab korraga 25 leilihuvilist. Suvist toidupoolist saab teha väliköögis või siis tellid toitlustuse ette ja teile kaetakse sooja toiduga laud kolmel korral päevas.

Põnev suveseiklus on tagatud igaühele, sest tegevusi, mida pakutakse, on palju ja mitmekesiseid: kiiking, batuut, kanuusõit, vibulaskmine, paintball, disc golf, slackline, võrkpall, jalgpall.

Mitmekülgse teenuste paketiga Reiu Puhkekeskus

Jõe lähedal asuv Reiu Puhkekeskuses on palju ruumi ja ruume, siin saad lihtsalt vabas õhus aega veeta või korraldada erinevaid üritusi, olgu need siis suvepäevad, sünnipäevad või pulmad. Ka pakub puhkekeskus erinevaid meeskonda tugevdavaid tegevusi ja kontorist erinevat keskkonda koolitusteks.

Kui otsid oma töölistele komandeeringu perioodiks Pärnu lähedale öömaja, on ka siis puhkekeskus abiks.

Saunamajas asuv kaminasaal mahutab 20 inimest. Saal on varustatud ekraani, projektori ja pabertahvliga, et oleks mugav koolitust läbi viia. Kui organiseerite mitmepäevast koolitust, on võimalik nii koolitaja kui ka osalejad majutada samasse majja.

Saunamaja kõigis 11 numbritoas on pesemisvõimalus ja WC, kohti kokku aga 40. Kaminaruumiga saunas saab lõõgastuda kuni 20-liikmeline seltskond. Elamust pakub ka jõesaun, kus otse saunalavalt saab jõkke ujuma minna. Sauna ees terrassil töötab aga aastaringselt SPA mullivann kuni viiele inimesele.

Peamajas on viies numbritoas kohti kokku 12, kõikides tubades on pesemisvõimalus ja WC. Peoruumis, mis mahutab kuni 40 inimest, on WiFi, TV ja muusikakeskus.

Teistest hoonetest veidikene eemal asub privaatne, läbipaistva katusega kämping, kust saab öösel tähistaevast imetleda ja hommikuti päikest tervitada. Kämpingu kompleksi kuulub tünnisaun ja eriti mõnus grillkojaga saun, seal on olemas wc ja dušš. Magama mahub läbipaistva katusega kämpingusse kuus inimest.

Kogu keskuses kokku on majutuskohti aga 52. Ruumi broneeringu kinnitab ettemaks, mis ei kuulu tagastamisele, kui soovid broneeringu tühistada.

Lisaks ruumide rendile pakutakse siin baari-teenust, ette on võimalik tellida nii sooja sööki kui ka külma lauda. Sobiva õhtujuhi, ansambli või DJ leidmisel on puhkekeskuse inimesed abiks.

Tegevuste valiku nimekiri aja sisustamiseks on rikkalik: paintball, ATV matkad, kanuu- ja paadisõidud, vibulaskmine, rattasõit, sportimis- ja matkarajad, kalastamine, talvel suusatamine, rentida saab sulgpalli varustust, olemas on võrkpalli väljak.

Saaremaa

Pidulas pakutakse allikavees kasvanud forelli

Pidula Forell on Saaremaal asuv kalakohvik ja puhkeküla, mis hõlmab arvukalt pere- ja puhkemaju ning kämpinguid. Samuti on loodud võimalused matkaautoga peatuvatele külastajatele. Kuna puhkemajad mahutavad vähemalt 120 külalist, siis on see suurepärane koht ettevõtetele suvepäevade pidamiseks või lihtsalt sõpradega puhata. Loomulikult on võimalus piiramatult telkida. Kõik majad asuvad Saaremaa puhta looduse keskel männisalu vahel.

Pidula Forellis on suurepärane võimalus püüda ise oma roog! Pidula Forelli selges, puhtas ja karges tiigivees kasvavate vikerforellide maitse on eriliselt puhas ja hõrk. Tiigist püütud kala on eriti hea maitsega kahel põhjusel. Esiteks on veskitiigis haruldaselt puhas kasvukeskkond, kuna siit voolab läbi Odalätsi allikavesi. Teiseks ei toideta kalu lisasöödaga, mille tõttu ei ole kalalihal kõrvalmaitseid. Kalapüük pakub toredat ajaviidet ja hasarti kogu perele. Varustus on olemas kohapeal ning püüdmisega hakkama saab nii suur kui väike.

Puhkeküla kohviku kokad valmistavad äsjapüütud kalast maitsva roa. Pidula Forelli kalakohviku menüüs leiab Saaremaiseid maitseid nii kala-, liha- kui taimetoidusõpradele. Kõik road on valmistatud kohalikust toorainest hoole ja armastusega.

Kõikse mõnusam on meie tiigil teha üks väike tiir kanuu või aerupaadiga niikaua kui kala grillis ja toit köögis valmib. Pidula ümbruskonda saab minna avastama nii jalgsi kui rattaga. Saaremaa kaunis loodus, rikkalik fauna ja floora võimaldavad matkata unustamatel ja põnevatel matkaradadel jalgsi või ratastel. Randa viib 20minutiline teekond – läbi rikkaliku marja- ja seenemetsa.

Pidula Forelli puhkeküla saunavalikus on klassikaline puuküttega kadakasaun, koos kümblustünnigaja eksootiline saare saun. Kui hing ihkab seiklust ja põnevust siis on võimalik maha pidada üks korralik paintpalli lahing. Kuigi värvikuulides olev toiduvärv on lihtsasti mahapestav, antakse kõigile osalejatele lahinguriided ja maskid, mille tõttu ei tule karta riiete määrdumist või vigastusi.

Pidula Forelli puhkekülas on võimalik mängida nii tennist, korvpalli, jalgpalli kui ka võrk- ja sulgpalli. Kohe tenniseväljaku ääres asub ka tennisemaja, kus on tualett, pesu- ja riietusruumid.

Mõnus paik Saaremaal puhkuseks ja peoks- sobib parajasti nii väikeste kui suurtele seltskondadele. Ootame Sind koos sõpradega külla!

Kui Saaremaa, siis Mändjala!

Saaremaa ongi suvi! Mändjala Puhketalu on kaasaegselt renoveeritud kaptenitalu looduskaunis Mändjala külas. Kõigest jalutuskäigu kaugusel Eesti kõige lõunapoolsemast liivarannast asuvad erineva suuruse- ning kõigi mugavustega korterid ja majakesed. Igal peatumiskohal on väike köök ning privaatne ala grillmisnurgaga, et võtta koos pere või sõpradega aeg maha ning nautida Eestimaa imelist suve.

Võimalik on valida enda kasutusse saunaga maja ning lõõgastuda jahutavas kümblustünnis.

Mändjala asub Kuressaarest kõigest kümne kilomeetri kaugusel. Nii saab puhkusel mugavalt ühildada Kuressaare vaatamisväärsused ja Saaremaa maagilise looduse.

Mändjala Puhketalu lähedal asuv kergliiklustee annab hea võimaluse ümbruskonna avastamiseks jalgrattal. Miks mitte sõita Nasvale suitsukala ostma või lähedalasuvasse rannabaari õhtut nautima. Meilt saad jalgratta ka rentida.

Kõik võimalused tõeliseks puhkuseks! Naudi suve ja Saaremaad koos pere või sõpradega Mändjala Puhketalus.

Rohkem infot Mändjala Puhketalu kohta leiad kodulehelt. Kohtume Mändjalas!

Hiiumaa

Romantika Hiiumaa moodi

Hundi Puhkemaja on turismiteenuseid pakkuv pereettevõte Hiiumaal Hiiessaares, mis asub kodusest Kärdla lennujaamast jalgsi teekonna kaugusel – luksuslikult sisustatud puhkemaja kujutab endast enam kui saja aasta vanust palkidest ehitatud talukompleksi, millele on antud värske, elegantne ning kõiki mugavusi sisaldav lihv.

Peredele ja sõpruskondadele on puhkuse veetmiseks loodud mitu majutuspaika: õdus maja metsa serval on turvaline peatuspaik väikeste lastega pereinimestele, aidahoone sobib elamuste otsijatele, kämpingumajad romantikutele.

Puhkajaid võetakse vastu aastaringselt, sest Hiiumaa on väärt avastamist nii sügisel, talvel kui kevadel. Kauni sisustusega puhkemajas on kaheksa voodikohta ning mõlemal korrusel saab konditsioneeriga ruume jahutada. Hoone alumisel korrusel asub puhkeruum ning hästivarustatud kööginurk – küpseta või keeda. Kõik on ilus, uus, puhas ja hästi läbimõeldud.

Öömajalistel on võimalus nautida saunamõnusid kummuli keeratud kalapaati meenutavas saunas ja suures tünnisaunas. Väliterrassil on mõnus aega veeta ning jahedama ilmaga saab sinna soojendamiseks tuua gaasikiirgurid. Hooviala puude vahele on tõmmatud slacline liin, kus osavamad saavad tasakaalu hoidmist proovile panna.

Poolteise kilomeetri kaugusel kulgeb Paluküla terviserada, mis on valgustatud ning kus saab liikuda jalgsi, rattaga ning talvel suuskadel. Lisaks paiknevad Palukülas nii harrastajatele kui edasijõudnutele mõeldud discgolfi rajad.

Suvisel ajal on mõnus avastada ümbruskonda jalgratastel. Hundi puhkemajas on sellele mõeldud ja rattad sõiduvalmis seatud. Mis saab olla linnast saabujale veel erilisem, kui tuule tuhin ja lindude sädin või heinamaa ning metsmaasikate lõhn. Hiiumaa on rattasõiduks paraja suurusega saar, mille pikim ots on teekond Sarvest Kõpuni 60 km. Pilgule avanevad kaunid vaated. Metsade, rannakarjamaade ja mere avarust täiendavad erinevad vaatamisväärsused - sihvakad tuletornid ja laiutavad sadamad. 320kilomeetrise rannajoonega saarel on võimalik sõita nii maanteid, metsaradu kui ka kergliiklusteid mööda.

Puhkemajas on võimalik ise kokata või koguni grillmajas kooskokkamise üritust läbi viia, aga saab ka sõita soovi korral kilomeeter maad edasi asuvasse toredasse Roograhu väikesadamasse, kus paikneb aastaringselt avatud kaasaegne tegutseva restoraniga teenindushoone.

Roograhu sadama lähedal paikneb ka armas salarand, mis on küll mitteametlik supluskoht, kuid enese merre kastmiseks sobib hästi. Paluküla lähedal rannakadakate vahel asub Hiiesaare hiidrahn ehk Silmakivi.

Puhkealu peresõbralik hoiak väljendub tähelepanelikus hoolimises: väikelastega reisiva pere tarbeks on majutuses beebisisuga reisivoodi, köögis söögitoolid, plastiknõud ja pudipõlled. Lisaks raamatud, pliiatsid ja mänguasjad pisikestele ja suurematele. Ka jalgratta rentimisel on võimalik laenutada nii lasteratast kui lastetooliga ratast.

Ida-Virumaa

Loodusvaatlused müstilises Idavirus

Rosi Puhkemaja asub Ida-Virumaal looduskaunis paigas ning on ideaalne peatuskoht sportlastele, peredele või loodussõpradele.

Peresõbralik ja hubane Rosi Puhkemaja Ida-Viru Seikluste keskel.

Rosi Puhkemaja, mis on ägeda koha peal ja samas mõnusalt turvaline ja avar, nii et sobib ideaalselt nii lastega peredele koos puhkamiseks kui ka tiimiüritusteks. Eesti oma männipalkidest ehitatud Rosi puhkemaja asub Ida-Virumaal, "suurte seikluste südames".

Maja on väga puhas, avar ja hubane. Rosi puhkemajas on kokku 4 magamistuba (kuumadel suvepäevadel jahutamaks konditsioneer), mahub ööbima 10 inimest, suur kaminasaal koos kööginurgaga, korralik saun ning hoovis suur terrass koos tünnisaunaga, kus saab jälgida muinasjutulist päikeseloojangut.

Meil saab sporti teha, võrkpalli ja Discgolfi mängida ja palju muud toredat ette võtta. Maja kõrval asub mänguväljak, kus saavad pere pisimad lõbutseda.

Rosi Puhkemaja sobib nii sünnipäeva, seminari kui ka firmaürituste pidamiseks. Majas on kõik olemas ideaalse koosoleku, seminari või koolituse läbiviimiseks.Seltskonnale on võimalik tellida ka õhtu- ja hommikusöök ning soovi korral peolaudki.

Rosi puhkemaja eeliseks on kindlasti avar planeering, mis teeb puhkamise mugavaks - saad seltskonnaga aega veeta ja samas soovi korral ka omaette mõnes nurgas segamatult raamatut lugeda. Ja kui toas olemisest või saunatamisest isu täis, on ümbruskonnas nii palju, mida näha ja avastada!

Võimalusi Rosi Puhkemaja lähiümbrusega tutvumiseks on palju!

Rosi Puhkemaja asub kõigest ühe kilomeetri kaugusel Kiviõli kogupere seikluskeskusest ning 10 km kaugusel asub ka Aidu karjäär ja Aidu Veespordikeskus, nii et väga hea sihtkoht ka aktiivse elustiili harrastajatele. Nii et kindlasti tasub enda puhkust planeerides ka nende kohta lähemalt uurida. Lähedal. asuvad Liimala rand, Tulivee rannarestoran ja Purtse Jahtsadam. Liimala rand on puhkuseks hea valik!

Kui soovite tunda hetke, mil aeg peatub, siis tulge puhkama Rosi Puhkemajja!

Rosi Puhkemaja ootab teid!

Võrumaa

Hingemattev Setomaa

Setomaa Turismitalu on terve puhkelinnak, mis asub Eestimaa äärel ning pakub miljonivaadet järvele ning loodusele.

Suvisel hooajal mahub turismitallu ühekorraga valgete linade vahele ööbima enam kui 80 inimest, sellele lisanduvad telkimiskohtad. Setomaa turismitalu avarus ja võimalusterohkus lubab seal pidada nii pulmapidu kui suurema seltskonnaga pereüritust, ettevõtte suvepäevi, seminari ja praktilisi koolitusi. Seal saab võõrustada väliskülalisi ning korraldada spordiüritust, pakkuda kontserti sumedas suveõhtus ja ka talvises karguses.

Turismitalus leiab küllaga erinevat tegevust – seal paikneb piirkonna suurim suitsusaun ja korralik puuküttega saun, aga ka suur tünnisaun. Külalised saavad tasuta kasutada normaalmõõtmetes kunstmurukattega tenniseväljakut, liivaga kaetud võrkpalliväljakut järve kaldal, kõvakattega korvpalliväljakut.

Talvel on avatud liuväli ja talu juures asuval suurel mäel on sobilik suurtel gruppidel ka kelgutada.

Loodus on selline, et kaasik ees ja kuusik taga, vabaduse tunne ümberringi – just see, mida kontoriinimene igatseb.

Pulmapidudeks on soovitav broneerida kogu kompleks tervikuna. Saunade kaminasaalid võimaldavad pakkuda toitu ja anda peavarju bändile või peokorraldajatele, samuti tegeleda lastega. Kompleksi territooriumil leiab mitmeid maagilisi paiku tseremoonia läbiviimiseks. Pidudel on võimalik pakkuda turismitalu kokkade käe all valminud toitu - nii klassikalist eesti peolaua valikut, sekka soovi korral ka seto roogasid.

Valgamaa

Väärikas lossispaa Taageperas

Valgamaal asuv ajalooline Taagepera lossikompleks pakub uudistajatele luksuslikku romantikat – Wagenkülli nime kandev spaahotell on Lõuna-Eesti arhitektuuripärl, kus saab nüüd nautida kuninglikku lossispaad, ööbida paruni ja parunessi magamistubades ning avastada maitsenaudinguid lossirestoranis.

Lossispaa Wagenküll majutus paikneb kolmes erinevas ajaloolises hoones, kus on kokku 75 numbrituba ja sviiti, millest igaüks on eriline: avatud vanniga, kaminaga, puhkenurgaga ja suurepärase vaatega lossile.

Juugendstiilis lossi koos võimsa 40–meetrise peatorniga rajas mõisnik Hugo von Stryk 1912. aastal.

Resto Wagenküll akendest avaneb kaunis vaade lossipargile. Roogade valmistamisel kasutatakse aastaringselt võimalikult palju Lõuna-Eesti metsadest ja taludest pärit kohalikku toorainet ning toidud maitsestatakse kohalikust kasvuhoonest pärit ürtidega. Puusöeahi aitab säilitada roogade mahlasuse ja tekstuuri. Menüü on moodsalt tänapäevane, samas ei puudu ka ajaloolised lossile omased road, nagu näiteks metsseapada. Wagenkülli saabud nagu külla parimale Lõuna-Eesti sõbrale: teenindus on alati siiras ja südamlik.

Lossispaa lõõgastuskompleks on väga mitmekesine – maa-aluses spaas on külastajate poolt väga hinnatud suitsusaun, samuti soome saun, kaks aurusauna, madala temperatuuriga merevaigusaun, mullivann, jaapani vann ja kaks basseini: üks sees, teine väljas. Viimast laiendab suviti ülipopulaarne päevitusala.

Wagenküll pakub unustamatut romantikat ning on koht, kus loodud suurepärased tingimused erinevate ürituste ja pidude läbiviimiseks, pakkudes samas privaatset idülli peredele ja paaridele, aga ka loodusesõpradele ja niisama ilunautlejatele. Lossis leidub tube, kus on võimalik peatuda koos lemmikloomaga.

Wagenküllis on võimalik pidada koolitusi ja seminare, tellida erinevaid meelelahutuslikke tegevusi nii toas kui ka väljas, alates lõbusatest meeskonnamängudest ja käsitöötöötubadest kuni ulukijahini, sest metsas liigub põtru, hirvesid ja metssigu.

Lossi lähiümbrusega tutvumiseks ja looduse nautimiseks saab laenutada retrostiilis jalgrattaid, tandemjalgrattaid ja metsavahelistel teedel ohutuks liiklemiseks fatbike ehk paksurattalisi jalgrattaid.

Taageperast lookleb läbi kaunis Õhne jõgi. Koostöös Loodusturismi edendajatega pakutakse võimalust minna kanuudega näiteks kopravaatlusele või öisele valguspaadi matkale.

Copy
Tagasi üles