POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Ukraina vägede varustusprobleem muutub üha tõsisemaks (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlike organiseeritud õmblustöökoda Zaporižžjas, kus nad valmistavad sõduritele kuuliveste. Päevas valmib töökojas kuni sada vesti.
Vabatahtlike organiseeritud õmblustöökoda Zaporižžjas, kus nad valmistavad sõduritele kuuliveste. Päevas valmib töökojas kuni sada vesti. Foto: Jaanus Piirsalu

Pole saladus, et ukrainlastel on rinnetel suur puudus suurtükkidest, tankidest, raketiheitjatest ja muust raskest sõjatehnikast. Postimees veendus, et oma vabadussõja viiendal kuul tunnevad Ukraina rindeüksused üha teravamat puudust ka kõige elementaarsematest sõjapidamisvahenditest, tasapisi hakkavad lõppema kõik varud.

«Raadiosaatjad, öövaatlusseadmed, soojuskaamerad, droonid,» loetleb rindejoonel seisva Zaporižžja oblasti garnisoni üks juhte kiirelt kõige hädavajalikumaid asju, millest on puudust.

«Droonid, autod – eriti pikapid –, meeste isiklik kaitsevarustus, vestid ja kiivrid, raadiosaatjad,» lisab oma nimekirja Harkivi kandis sõdiva Krakeni pataljoni üks komandöridest.

«Öövaatlusseadmed, soojuskaamerad, sihikud, kaugusemõõtjad, tahvelarvutid, pikapid,» paneb oma soovid kirja otse Ida-Ukraina rinde taga seisva Dnipro oblasti territoriaalkaitse brigaadi komandör.

Donetski all seisva pataljoni ülem räägib Postimehele, et kirjutab kõigele ülesloetletule alla – neilgi on puudus kõikidest samadest asjadest – ja toob näite: «Meil oli veel kuu aega tagasi neli pikapit, millel seisid kuulipildujad, täna pole enam ühtegi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles