Zelenskõi nimetas ostukeskuse rünnakut jultunud terroriaktiks

Copy
Kaader ostukeskusest pärast rünnakut.
Kaader ostukeskusest pärast rünnakut. Foto: OLEG PETRASYUK/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi mõistis esmaspäevase Venemaa raketilöögi Krementšuki kesklinnas asuvale kaubanduskeskusele hukka jultunud terrorirünnakuna, edastasid uudisteagentuur AFP ja ukrainlaste meediakanal Unian.

«Tegemist on ühe kõige jultunuma terroriaktiga Euroopa ajaloos,» sõnas Zelenskõi.

«Rahulik linn, tavaline kaubanduskeskus – naised, lapsed ja tavalised tsiviilisikud seal sees. Seal oli enne õhurünnaku väljakuulutamist umbes tuhat inimest,» rääkis Zelenskõi, kes jagas videot leekidesse haaratud kaubanduskeskusest koos kümnete pääste- ja tuletõrjeautodega väljas.

Vene rakett tabas esmaspäeval Krementšuki linnas asuvat ostukeskust, kus oli rünnaku hetkel üle tuhande külastaja. Surma sai vähemalt 16 ja haavata 59 inimest. Poltava kuberner Dmõtro Lunin ütles, et kardetavasti ohvrite arv veel kasvab.

Zelenskõi hoiatas samuti, et kaotused võivad olla märkimisväärsed.

«Praegu teadaolevalt õnnestus õnneks paljudel inimestel välja pääseda. Nad said välja. Aga sees oli veel inimesi – töölisi ja osa külastajatest. Tulekahju puhkes tohutul alal ja päästeoperatsioon jätkub,» seletas president.

President rõhutas ka, et Venemaa ei rünnanud seda objekti juhuslikult.

«Sellist objekti saavad rakettidega rünnata ainult täiesti loomastunud terroristid, kellel ei tohiks olla kohta Maal. See ei ole ekslik raketitabamus, see on Venemaa kalkuleeritud löök,» sõnas Zelenskõi.

Presidendi sõnul on Kiievist välja sõitnud meedikud, et kannatanuid abistada.

Zelenskõi avaldas kaastunnet rünnakus kannatanute ja hukkunute lähedastele ning kutsus rahvast üles õhurünnakute signaale mitte ignoreerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles