Viimsi turbo-ringristmiku ehitus kestab sügiseni

Postimees
Copy

Rohuneeme tee ja Randvere tee ristmiku ümberehitus Viimsis kestab kuni septembrini. Peale selle ehitatakse ka Miiduranna ringtee ja remonditava ringtee vahelist lõiku – ümbersõit toimub Muuli tee või Aiandi tee kaudu.

Transpordiameti hinnangul saab uue ringristmiku täielikult liiklusele avada loodetavasti 1. septembriks ja tööd peaksid lõppema septembrikuu jooksul, kirjutas Viimsi Teataja.

Praegune ringristmik ehitatakse kaherealiseks turbo-ringristmikuks. Vahetult enne ringristmikku ja ringristmikul eraldatakse sõidurajad eralduskividega ning seega tuleb liiklejal teha õige sõiduraja valik enne ringristmikule jõudmist, ringristmikul rada vahetada ei saa.

Turbo-ringristmiku puhul on ristmiku läbimise kiirus madal ja tekib vähem konfliktpunkte ning tänu sellele on ka avariivõimalusi märksa vähem. Sellise liiklussageduse ja sõiduradade juures on ristmiku läbilaskvus suurem ja sujuvam.

Viimsi keskuses asuval ringristmikul on suur liiklussagedus ja ristmikul on juhtunud palju liiklusõnnetusi. Praegusel ringristmikul eksivad paljud juhid sõiduraja valikuga ning liiklejate jaoks on kohati arusaamatu teeandmise kohustus. Ringristmikku läbitakse suurtel kiirustel ja ringilt väljudes ei märgata seetõttu õigel ajal jalakäijaid.

Miiduranna ringristmiku ja keskuse ringristmiku vahelisel teelõigul taastatakse asfaltkate ja Rohuneeme teele Rimi toidupoe-poolsele küljele rajatakse uus bussipeatus. Töid teeb Viaston Infra ja need lähevad maksma 876 849 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles