Jüri Ratas: valitsuse otsus on rumal ja väga pahatahtlik (15)

Postimees
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Teele Toova

Riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) sõnas ühismeedias, et tänane valitsuse otsus peatada Tallinna haigla, Turba-Risti raudtee ja meditsiinikopterite projektid on uskumatu. 

Ratas nentis, et Tallinna haigla rajamise puhul ei ole tegemist ainult pealinna elanike tervishoiu küsimusega, vaid haigla vastutuspiirkond hõlmaks ligi 600 000 elanikku, millest hinnanguliselt vähemalt pooled patsiendid oleksid väljaspool Tallinna.

Ta lisas, et praegu kasutuses olevad Ida- ja Lääne-Tallinna Keskhaigla hooned on vanad ja amortiseerunud ega vasta tänapäeva vajadustele. «Kaasaegne Tallinna haigla meditsiinilinnak tähendaks kindlasti kõigile Eestimaa inimestele kvaliteetsemat arstiabi nii igapäevaselt kui ka kriisioludes.»

«Oleme aastaid töötanud selle nimel, et meil oleks võimalik rajada ootustele vastav nüüdisaegne ravikeskkond. Minu hinnangul on selle ära jätmine rumal ja väga pahatahtlik otsus. See oleks midagi sarnast, kui me hakkaks lammutama Tartu Ülikooli Kliinikumi, mis ilmselgelt ei tuleks meile kellelegi pähe. Seetõttu on tänane valitsuse otsus veelgi uskumatum.»

«Samuti otsustas valitsus loobuda meditsiinikopterite ostust, mis looksid võimekuse erinevates olukordades, kui on vaja kiiresti tegutseda kopteriga kohale lennata ja vajalikku abi osutada. Teatavasti on politsei- ja piirivalveameti helikopterid selleks veidi suured ja ka küllaltki kulukad. Oleks mõistlik, kui Eesti riigil on olemas meditsiinikopterid, mida saaks kasutada väga mitmetes valdkondades, olgu selleks päästetegevus või meditsiiniteenuse tagamine.»

«Ja kolmandaks näitab Turba-Risti raudteelõigu ehitamise peatamine Reformierakonna suhtumist regionaalpoliitikasse, mis lõikas läbi turvalise tee Põhja-Eestiga Hiiumaal ja Läänemaal. Raudteetranspordi arendamine on kohalike inimeste jaoks ja regiooni arenguks väga vajalik. Kahju, et Reformierakond seda ei mõista.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles