Zelenskõi sõnul kasutavad vaenlased Donetskis ja Luhanskis kõiki relvavarusid

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: president.gov.ua/Unian

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles neljapäevaõhtuses videopöördumises, et Vene okupandid kaevasid oma varudest välja kõik relvad Luhanski ja Donetski ründamiseks, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

«Olukord Donbassis on jätkuvalt kõige karmim. Üliraske. Okupantide tuleeelis on endiselt väga märgatav – nad on juba lihtsalt kõik oma reservidest välja kaevanud, et meid tabada. Luhanski oblastis, Donetski oblastis. Olen tänulik kõigile, kes sellistes tingimustes meie kodumaad kaitsevad. See on tõeline kangelaslikkus,» rääkis riigipea.

«Olukord Venemaa rünnakute all ägavas Ukraina idaosas asuvas Lõssõtšanskis on erakordselt keeruline ja vahetpidamatu suurtükituli muudab tsiviilelanike evakueerimise võimatuks,» ütles varem päeval Luhanski oblasti kuberner Serhi Haidai.

Zelenskõi tõi samas välja, et USA teatas neljapäeval peatsest uuest toetuspaketist Ukrainale, mis on eelkõige kaitsevaldkonnast.

«Olen president Bidenile selle abi eest tänulik. Peagi läheb see rindejoonele ja töötab vabaduse kaitsel Ukrainas,» lubas president.

USA president Joe Biden ütles neljapäeval, et Ühendriigid koos liitlastega toetavad Ukrainat nii kaua kui vaja ning et Venemaal ei õnnestuks riiki alistada.

«Me kavatseme jääda Ukraina kõrvale ja kogu allianss kavatseb jääda Ukraina kõrvale, nii kaua kui vaja kindel olemiseks, et Venemaa neid ei alista,» sõnas Biden.

«Ukraina on juba praegu andnud tõsise hoobi Venemaale,» ütles Biden. President lisas, et ta ei tea, kuidas sõda lõpeb, ent see ei lõpe Venemaa võiduga Ukraina üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles