FOTOD Bolti tõukse tabab vandaalide viha: lõhutud rattaid leitakse veest ja põõsastest (1)

rus.postimees.ee
Copy

Linnapildis populaarsed Bolti tõukerattad on hakanud langema vandaalide küüsi. Viimasel ajal postitatakse sotsiaalmeediasse aina rohkem pilte ja videoid tõuksidest, mis on kummalises kohas ja äärmiselt nukras seisus.

Mõni päev tagasi jalutas Tallinna elanik koeraga Lasnamäe lõpus Pirita jõe ääres, kui nägi ootamatult mitut elektritõuksi.

«Laupäeval kõndisin koeraga väljas. Leidsime ujumiskoha, kõik oli normaalne. Aga kui me esmaspäeval sinna läksime, siis oli vees mitu lõhutud Bolti tõukeratast. Võtsime need välja, kuid ei osanud nendega midagi teha,» kirjutas ta sotsiaalmeedias. 

Teine pealinlane leidis Tallinnast 70 kilomeetri kaugusel põõsast elektritõukeratta, jälle Bolti oma.

Kohtla-Järvel aga leidis elanik põõsastest Bolti tõukeratta raami, kõik muu oli küljest lahti keeratud, isegi mutreid polnud küljes. «Lollakad!» kommenteeris kohtlajärvelane. 

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev ütles Postimehele, et vandaalitsemist Bolti tõukeratastega juhtub siiski harva ja iga aastaga aina vähem. «Meie tõukerattad on modulaarsed ning isegi hävitatud tõukeratta saab võtta varuosadeks ja seda kas remontida või teise ratta jaoks kasutada. Teeme koostööd politseiga ning iga juhtumiga on tehtud vastav avaldus ja osa isikuid on juba ka karistatud,» rääkis Lilišentsev. 

Üldiselt on kadumaläinud elektritõukeratast võimalik tuvastada viimase GPS-signaali järgi, kuid Boltil on ka meetmed, kuidas tõuks ilma signaalita üles leida, lisas Lilišentsev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles