Sotsiaalkomisjon uurib Riisalolt, miks ei rahastata Tallinna haiglat (3)

Postimees
Copy
Tallinna Haigla eskiis
Tallinna Haigla eskiis Foto: ConArte OÜ

Sotsiaalkomisjon arutab Tallinna haigla ja meditsiinikopterite projekti rahastamise probleeme.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Siret Kotka (KE) sõnul on tegu oluliste projektidega, mille rahastamise lõpetamine tuli riigikogu liikmetele ootamatult. «Soovime saada selgitusi valitsuse otsuse ajenditest, aga kuulata ka linna- ja haiglajuhtide ülevaadet sellest, mida ettevalmistamisel olnud projektide rahastamise järsk lõpetamine endaga kaasa toob,» ütles ta.

Komisjoni istungile on kutsutud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tervise- ja tööministri ülesannetes, Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, riigikontrolör Janar Holm ja riigikontrolli auditiosakonna peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen.

Valitsus otsustas neljapäeval Eesti taaste- ja vastupidavuskavast kasvanud rahalistele ja ajalistele riskidele viidates välja jätta kolm projekti, nende seas Tallinna haigla rajamise 280 miljoni ning politsei- ja piirivalveametile mitmeotstarbelise meditsiinikopteri võimekuse loomise 46,3 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles