Endine Tallinna haridusameti juht läheb Saue kooli direktoriks

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Andres Pajula.
Andres Pajula. Foto: Remo Tõnismäe

Saue vallavalitsus teatas, et kinnitas täna Saue gümnaasiumi direktoriks Andres Pajula, kes asub ametisse esimesest augustist. 

Avalik konkurss koolidirektori kohale toimus juuni alguses ning avaldusi laekus üheksa. Seitsmeliikmelisse konkursikomisjoni kuulus vallavanem Andres Laisk, haridusosakonna juhataja Birgit Tammjõe-Tulp, personalijuht Sju Nuuter, haridusvaldkonna abivallavanem Andres Kaarmann, õpetajate esindaja Jelena Laanjärv, lapsevanemate esindaja gümnaasiumi hoolekogus Kristo Kokk ja konsultant Mari Nõmm. Komisjon kutsus motivatsioonikirja ja CV põhjal vestlusvooru üheksast kandidaadist kolm.

Seitsmest komisjoniliikmest kuue esmane valik Saue koolijuhi kohale oli Andres Pajula. Üks komisjoniliige ei osalenud hindamisel, kuna tal ei olnud võimalik kandidaatidega peetud vestlustest osa võtta.

Komisjoni otsus langes Pajula kasuks, kuna tal on nende sõnul pikaajaline töökogemus hariduse alal kooli- ja valdkonnajuhina, ta olevat kõrgelt motiveeritud ja soovib panustada lapsi arendava asutuse töösse. «Ta mõistab kogukonna kaasamise tähtsust ja ootusi koolile ning kogemustega juhina on ta kooliperet innustav võimaluste looja.»

Andres Pajula on 59-aastane ja sündinud Rakveres. Keskhariduse omandas ta Rakvere 3. keskkoolis. Aastal 1987 lõpetas ta Tallinna Pedagoogilises Instituudis tööõpetuse ja üldtehniliste distsipliinide eriala. Magistrikraad pärineb Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduskonnast (2006), kus ta õppis juhtimise sotsiaalseid strateegiaid.

Pajula on töötanud tööõpetuse ja füüsika õpetaja ning direktorina Nissi põhikoolis, Saue abilinnapea ja linnapeana. Aastast 2003 kuni siiani juhtis ta Tallinna haridusametit.

Pajula on abielus. Tal on kolm täiskasvanud last: tütar ja kaks poega.

Pajula meenutas, et Nissi kooli juhi ametist lahkudes ütles ta, et kui kunagi tagasi tuleb, siis palju targema, kogenenuma ja võimekama koolijuhina. «Olen 25 aastat õppinud, kogemusi omandanud, ideid otsinud ja leidnud. Olen aastaid olnud innustaja ning motiveerinud juhte seadma ambitsioonikaid ja väljakutsuvaid eesmärke, et me lapsed saaksid maailma parima hariduse ning õpiksid maailma parimates koolides. Täna on aeg ise käised üles käärida ja luua maailma parim XXI sajandi kool Sauele.»

Saue keskkool – 1998. aastast nimega Saue gümnaasium – avas uksed 1985. aasta 1. septembril. Lõppenud õppeaastal õppis koolis ligi 1200 last.

1. septembrist 2022, kui Laagri alevikus avab uksed Saue riigigümnaasium, jätkab kool põhikoolina ja kannab nime Saue kool. Õpilaste arv Saue koolis jääb tuhande piirimaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles