Tere tulemast NATOsse, Soome ja Rootsi! (2)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu kiitis heaks Soome ja Rootsi NATOga ühinemise protokollid. Istungite saali rõdul tõusid tänamiseks Soome Vabariigi suursaadik Timo Kantola ja Rootsi Kuningriigi suursaadik Ingrid Tersman.
Riigikogu kiitis heaks Soome ja Rootsi NATOga ühinemise protokollid. Istungite saali rõdul tõusid tänamiseks Soome Vabariigi suursaadik Timo Kantola ja Rootsi Kuningriigi suursaadik Ingrid Tersman. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kiitis eilsel erakorralisel istungil heaks Soome ja Rootsi NATOga ühinemise protokollid, mis teeb Eestist viienda riigi, kes põhjanaabritele rohelist tuld on näidanud. Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 79 riigikogu liiget ja protokolli järgi jättis kolm saadikut hääletamata, seega ajalooline otsus ei sündinud tehnilistel ja kummalistel põhjustel ühehäälselt.

Enne erakorralist istungit ei olnud mingit kahtlust, et riigikogu ratifitseerib Soome ja Rootsi NATOga liitumise protokollid. Kõik erakonnad rääkisid kui ühest suust, et nende taha ei jää midagi. Küsimus oli vaid, kas tuleb kõrvalekaldeid.

Välisministri ülesannetes ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt (RE) oli enne esimest lugemist enam kui kindel, et ratifitseerimine kiidetakse heaks. «Saadikud on oma otsustes vabad. Siiski, see on nii oluline asi, ja kuna me oleme kaitseküsimustes alati ühel meelel, siis mina ootan siit ikka ühehäälset toetust,» sedastas minister, kes kandis ka protokollide sisu riigikogule ette

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles