Regionaalhaigla verekeskuse verevarud on ülikriitilised

BNS
Copy
Regionaalhaigla Verekeskuse doonoripäev
Regionaalhaigla Verekeskuse doonoripäev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Regionaalhaigla verekeskuse kõikide veregruppide verevarud on jõudnud kriitilise piirini ning sellega seoses palub verekeskus kõikide inimeste abi ja ootab kiiresti vereloovutusele kõikide veregruppide doonoreid.

«Kuna rohkete traumade tõttu on haiglate veretoodete tellimused märgatavalt suurenenud, siis on praegu iga terve doonori panus hetkel väga oluline,» ütles regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep. «Lisaks traumapatsientidele on haiglates palju onkoloogilisi patsiente ja sünnitajaid, kes samuti vajavad elupäästvat vereülekannet»

Oodatud on kõiki head doonorid esimesel võimalusel verd loovutama lähimasse vereloovutuspunkti. «Tule ise ja võta sõbrad ka kaasa! Soovitame eelnevalt broneerida vereloovutusele aeg verekeskuse kodulehel: www.verekeskus.ee,» kutsub regionaalhaigla üles.

Verd saab loovutada Estonia puiestee 1 asuvas Südalinna verekeskuses esmaspäeviti ja reedeti kell 8-16, teisipäevast neljapäevani kell 11-19. Ülemiste doonorikeskus ootab doonoreid aadressil Valukoja 7 esmaspäeviti ja kolmapäevast reedeni kell 9-17, teisipäeviti kell 9-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles