ÜLEVAADE Kõik ministrikandidaadid on selgunud: vaata, kes on uued näod poliitikas (3)

Postimees
Copy

Neljapäeva õhtupoolikul kogunesid võimuliidu erakondade juhatused ning volikogud, et kinnitada oma ministrikandidaadid. Enne volikogude lõppemist olid erakondade kandidaadid avalikkusele teada. 

Kui reformierakondlaste ministritoolid jäid valdavalt samaks, siis Isamaa ja sotsiaaldemokraadid on valitsusse toonud mitmeid uusi nägusid. 

Reformierakonna valitsusdelegatsioonis jätkavad senistel kohtadel peaminister Kaja Kallas, rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja maaeluminister Urmas Kruuse. Uueks ministriks saab Hanno Pevkur, keda esitatakse kaitseministrikohale.

Isamaa ministrikandidaat välisministriks on Urmas Reinsalu, justiitsministriks Lea Danilson-Järg, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministriks Kristjan Järvan, riigihalduseministriks Riina Solman ning haridus- ja teadusministriks Tõnis Lukas.

Sotsiaaldemokraatide ministrikandidaadid on Lauri Läänemets siseministri kohale, Riina Sikkut majandusministri kohale, Piret Hartman kultuuriministri kohale, Madis Kallas keskkonnaministri kohale, Riina Sikkut majandusministri kohale ning Peep Peterson töö- ja terviseministri kohale.

Kell 16 kogunesid erakondade juhatused ning pärast juhatust kogunesid volikogud. Põhikirjade järgi näeb tava ette, et erakondade juhatused esitavad volikogudele kinnitamiseks oma ministrikandidaadid, koalitsioonileppe ja koostööpartnerid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles