Puksiiris kruiisilaev jõudis Seišellidele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Allegra saabumas Mahé sadamasse Seišellidel.
Costa Allegra saabumas Mahé sadamasse Seišellidel. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval India ookeanil merehätta sattunud Itaalia lõbusõidulaev enam kui 1000 inimesega pardal saabus täna puksiiris Seišellide suurima saare sadamasse.

Saareriigi pealinnas Victorias on kohalik Punane Rist üles pannud telke abi vajavatele reisijatele. Sadamas on ka kümneid busse, mis viivad reisijaid kas lennujaama, et nad saaksid kodumaale naasta, või kohalikku kuurorti. Nimelt on laevafirma andnud reisijatele võimaluse tasuta 15 päeva Seišellidel puhata, vahendas AP.

Costa Allegra 627 reisijat ja 413 meeskonnaliiget jäid elektrita kolme päeva eest, kui masinaruumis puhkes teadmata põhjustel tulekahju. Laevas ei töötanud seejärel ka tualetid, dušid, valgustus ega õhukonditsioneerid. Esmaspäeva õhtul jõudis reisilaevale appi Prantsuse kalalaev, mis pukseeris selle täna hommikul Mahé saarele.

Laeval olnud reisijate keskmine vanus on 55 aastat ning vanematel reisijatel on ilmselt olnud raskusi hakkama saada kuumuse ja puuduliku hügieeniga.

Costa Allegra kuulub samale laevafirmale, mille kruiisilaev Costa Concordia jaanuari keskel kapteni vea tõttu Itaalia ranniku lähedal karile sõitis. Tragöödia nõudis 32 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles