ANALÜÜS ⟩ Isamaa üllatas ministritega (10)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Isamaa ministrikandidaadid. Helir-Valdor Seeder (keskel) esitleb: Kristjan Järvan, Riina Solman, Lea Danilson-Järg, Tõnis Lukas.
Isamaa ministrikandidaadid. Helir-Valdor Seeder (keskel) esitleb: Kristjan Järvan, Riina Solman, Lea Danilson-Järg, Tõnis Lukas. Foto: Kermo Benrot

Isamaa viiest ministrikandidaadist kolm olid oodatavad. Urmas Reinsalu, Tõnis Lukas ja Riina Solman on kõik varem ministrid olnud. Kui siit üldse intriigi otsida, siis leiab selle Reinsalus, sest tema asemel tuleb asendusliikmena riigikogusse üks Parempoolsete juhtfiguure, Siim Kiisler. See on asi, mida Helir-Valdor Seeder oleks soovinud vältida, aga kuna Kiisler on paljude tuntud isamaalaste asendusliige, siis ilmselt Isamaa juhid otsustasid, et midagi pole teha ja tuleb poliitiline konkurent riigikogusse lubada.

Kaks uut Isamaa ministrit – Kristjan Järvan ja Lea Danilson-Järg – tulid teatava üllatusena. Valik näitab Isamaa suurtoetaja Parvel Pruunsilla mõju erakonnale. Järvan on avalikkusele kõige enam tuntud II pensionisamba vabatahtlikuks tegemise argumenteerijana ja Danilson-Järg rahvastikuteemadega tegelejana. Mõlemad valdkonnad (aga eriti just rahvastikuküsimused) on Pruunsillale väga südamelähedased.

Suurim küsimärk seoses kahe uustulnukaga on ehk see, et kummalgi ei ole suure organisatsiooni juhtimise kogemust ning valitsuses, mis mõeldud töötama ainult kaheksa kuud, ei saa olla erilist õppimise ega sisseelamise aega. Järvan ja Danislon-Järg peavad olema ülesannete kõrgusel esimesest päevast alates.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles