Kaitseminister laseks Heremil jätkata kaitseväe juhatajana 2025. aasta lõpuni

Georgi Beltadze
, Eesti uudiste toimetuse juhataja
Copy
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem-
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem- Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Hanno Pevkur (Reformierakond) kohtus täna kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga ja tegi talle ettepaneku jätkata kaitseväe juhatajana kuni 2025. aasta detsembrini. 

«Mul on hea meel, et kindral Herem andis jaatava vastuse, sest olin juba enne tänast kohtumist veendunud, et ta on olnud tugev kaitseväe juhataja ning näidanud, et Eesti kaitsevõime arendamine ja vabaduse hoidmine on tema südameasi. Arvestades ka üldist julgeolekuolukorda olen veendunud, et praegusel ajal on kaitseväel mõistlik jätkata sama juhtimismeeskonna alluvuses,» vahendas kaitseministeerium Pevkuri sõnu.

Pevkuri sõnutsi on Heremil selge arusaam ja nägemus Eesti kaitsevõime arendamiseks. «Juba töös olevatele mitmikraketiheitjate süsteemidele, nn tapjadroonidele ja liikursuurtükkide lisasoetustele on lähiaastal soov ning vajadus õhukaitse arendamiseks, mobiilsete suurtükkide lisasoetuseks. Samuti tuleb kaitseväel lähiaastail välja õpetada täiendavalt 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse. Kõik need sammud tõstavad oluliselt Eesti kaitsevõimet,» ütles minister pressiteates.

Kaitseministri sõnul on Heremi ametiaja lõpuni veel piisavalt aega, ent tema hinnangul on igati mõistlik ja vajalik, et nii Herem ise kui ka kaitsevägi saaks kindluse juba praegu, et kuni 2025. aasta lõpuni jätkab kaitsevägi kindralleitnant Heremi juhtimisel.

Kindral Herem alustas teenistust Eesti kaitseväes 1992. aastal, enne kaitseväe juhatajaks nimetamist teenis kaitseväe peastaabi ülemana. Varem on ta teeninud Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ja kirde kaitseringkonna ülemana ning Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana.

Lisaks teenistusele erinevatel juhtivatel ametikohtadel on ta osalenud välisoperatsioonil Iraagis ja kuulub Kaitseliidu taasasutajate hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles