USA kindrali hinnangul kestab sõda Ukrainas kaua (1)

BNS
Copy
Lloyd Austin ja Mark Milley.
Lloyd Austin ja Mark Milley. Foto: Alex Brandon/Scanpix

USA staabiülemate ühendkomitee ülem kindral Mark Milley usub, et sõda Ukrainas kestab kaua, vahendas neljapäeval ukrainlaste meediakanal Unian.

Milley ütles seda kolmapäevasel pressikonverentsil pärast Ukraina kaitsetoetuse kontaktrühma (Ramstein-4) kohtumist, mis toimus virtuaalses formaadis.

«Täna möödub 147. päev Venemaa ebaseadusliku, provotseerimata ja ulatusliku sissetungi algusest Ukrainasse, kus tugevam sõdib nõrgemate vastu. See võitlus on tõenäoliselt pikaajaline konflikt,» sõnas USA kindral.

Unian tõi välja, et USA hinnangul pole Donbass Ukraina jaoks kadunud. Ukraina relvajõudude sõdurid seisvad jätkuvalt kangelaslikult Venemaa plaanidele okupeerida Donetski ja Luhanski oblastid.

Nagu Unian varem teatas, siis on Ühendriikide kaitseminister Lloyd Austin veendunud, et sõda on jõudnud kriitilisse punkti ja Venemaa on valesti arvestanud, et see kestab lahinguväljal kauem kui Ukraina.

Vene president Vladimir Putin saatis oma okupatsiooniväe 24. veebruaril Ukrainasse, millega alustas täiemahulist sõda. Konflikt sai alguse aga juba 2014. aastal Krimmi poolsaare annekteerimisega. Sestsaadik on Vene sõjaväelased pannud Ukrainas toime arvukalt sõjakuritegusid ja tekitanud riigile tohutut kahju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles