Ukraina ründamiseks droone vedanud mees sai šokivangistuse (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Petseri veoautojuht Vladimir Šilov (43) tunnistas end eile Harju maakohtus süüdi, ent jäi hätta oma teo põhjendamisega.
Petseri veoautojuht Vladimir Šilov (43) tunnistas end eile Harju maakohtus süüdi, ent jäi hätta oma teo põhjendamisega. Foto: Madis Veltman

Ukrainas sõdivale Pihkva 76. õhudessantdiviisile Eestist droone toimetanud Vladimir Šilov (43) hakkas eile Harju maakohtus närviliselt naerma, kui kohtunik Astrid Asi palus tal oma sõnadega selgitada, mille eest teda karistatakse.

«Väga raske on öelda. Nagu ma aru sain, ei tohi kahesuguse kasutusega kaupa üle piiri vedada. Ei tohi selliseid asju edasi anda, mida saab kasutada sõjalises operatsioonis. Ma tean ja saan aru, aga ei oska seda oma sõnadega selgitada,» põhjendas Šilov, miks ta üritas mai lõpus viia üle piiri Venemaale kolm drooni.

Riigiprokuratuuri abiprokuröri Melinda Ülendi sõnul oli Pihkva diviis teadlik, et Šilov on nende poole Ukraina sõja tarbeks kasutatavaid droone toomas. «Šilovile oli antud täpne spetsifikatsioon, milliseid droone Pihkva õhudessantdiviisile tarvis on, ja ta kinnitas Vene sõjaväe esindajale, et hangib just sellised droonid, nagu tarvis,» lausus Ülend.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles