Mitu uut ministrit on endiselt nõunikuta

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kalle Muuli.
Kalle Muuli. Foto: Remo Tõnismäe

Kui mõni minister on praeguseks värvanud juba kaks-kolm nõunikku, siis möödunud esmaspäevast tööle asunud ministrite seas on ka mitu sellist, kellel ametliku info järgi nõuandjat veel üldse pole.

Kultuuriminister Piret Hartmani nõunikuks on Marika Saar, kuid läbirääkimised käivad veel kahe kandidaadiga. Terviseminister Peep Petersoni juures alustavad tööd Maris Jesse ning Laila Talunik.

Keskkonnaminister Madis Kallasel, majandusminister Riina Sikkutil ning siseminister Lauri Läänemetsal pole nõunikke veel teatavaks tehtud. 

Isamaal puudu üks nõunik

Haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase nõunikuna asub tööle Kalmar Kurs. Vastse riigihalduse ministri Riina Solmani nõunikuks on Aivo Vaske. Välisminister Urmas Reinsalu nõunikena asusid ametisse Moonika Kase ja Siim Umerov. Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani nõunikeks on Kalle Muuli ja Rain Veetõusme. 

Vastne justiitsminister Lea Danilson-Järg pole nõunikku veel leidnud.

Reformierakond manööverdas kaitseministeeriumis, kus uuel ministril Hanno Pevkuril on ka uus nõunik, Risto Kaljurand. Seni oli Kaljurand ettevõtlus- ja IT-ministri Andres Suti (RE) nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles