Lastesõbralikus Võrus toimub juuli lõpus Eesti suurim lastefestival

Tartu 2024
Copy
Foto: Võru Linn

Võru linn on alati silma paistnud oma lapsesõbralikkuse poolest ning seetõttu on iseenesestmõistetav, et ka laste ühine pidu, Eesti suurim lastefestival „Rõkkab rõõmust maakera” toimub juuli viimasel nädalavahetusel taas Võrus. Oodatud on kõik lastega pered ja lastesõbralikud inimesed, sest tegevusi jagub kõigile.

Lastefestivali ajal, 30.-31. juulil 2022 antakse Võrus võim lastele ning suur osa linnast muutub kogupere mängumaaks, mis on ära jaotatud teemade järgi: mustkunst, tsirkus ja teadus, teatrihoov, seiklus- ja atraktsioonidepark, muinasjututehas, kino ja arvutimängud, mini-loomaaed, tehnikapark, noorteala, esinejad vabalaval, vahupidu, laat ja melu tänavatel ning palju muud.

Koreli park Võrus
Koreli park Võrus Foto: Sven Zacek

Festivali korraldajate soov on, et lastel ei oleks igav ja nad saaksid veeta rõõmsalt ning turvaliselt aega lastesõbralikus Võru linnas. Festival avatakse suurejoonelise maskottide paraadiga. Koguperekontserdil astuvad tänavu üles ansambel Curly Strings, superstaari telesaatest tuntuks saanud armas noor laulja Wanda ja Võru Muusikakooli lastekoor Ritsik.

Mitmed tegevused festivali alal on tasuta, sisenemine nelja teemaparki (seiklus- ja atraktsioonide park, filmimaja, fantaasiahoov, teatrihoov) on tasu eest. Võru lastefestivali kohta saab täpsemat kodulehelt ja Facebookist

Foto: Jaanus Tanilsoo

Virtuaalmess VAU teeb Võru linna avastamise lihtsamaks

Võru linn on esimene omavalitsus, kes korraldab virtuaalmessi „Võru avatud uksed - VAU”, et tutvustada linna atraktiivset elukeskkonda ning kohalikke ettevõtteid ja organisatsioone. Leht koondab infot Võru kinnisvara, töökohtade, hariduse-huvihariduse, vaatamisväärsuste jpm kohta, tugevdades Võru kuvandit mõnusa elukeskkonnana noortele ja lastega peredele. Virtuaalmessi esimese kampaania käigus kutsutakse Võrru suve nautima, et piirkonna külastajad saaksid osa linna mõnusast igapäeva idüllist.

Võru on koht, kust leiab korraga nii maaelu võlud kui ka linnaelu mugavused. Kindel on see, et tänu julgetele otsustele ning kogukonna koosloomele on Võru linnaruum ja õhustik viimastel aastatel väga kutsuvaks muutunud ning kõik väärtused ja elamiseks vajalik on Võrus olemas. Väärikad puumajad, ainulaadne säilinud tänavavõrgustik ning pilkupüüdev ja mänglev haljastus pakuvad väikelinna idülli. Oma idüllilise elukeskkonnaga on Võru suurepärane koht laste kasvatamiseks. Võrus on aega elamiseks, sest kõik on jalutuskäigu kaugusel! Võru on arenev ja tegus linn, kus igaühel on võimalus oma südameasja ajada. Siinne kogukond on kokkuhoidev, inimesed on abivalmid ja külalislahked.

Võru Tamula promenaad
Võru Tamula promenaad Foto: Robi Zuts

Muusikagurmaanidele mõeldud festival Eesti Bassioaas 2022

23.-27. augustil vallutavad madalsageduslikud helivõnked Võru, kui Stuart Hammi eestvedamisel toimub basskitarri suvelaager ja festival Eesti Bassioaas 2022. Viis päeva ja ööd kestev basskitarristide kogunemine annab unikaalse võimaluse igal bassimängijal õppida uusi tehnikaid hinnatud pedagoogide juhendamisel ning mängida ühes bändis koos maailmakuulsate muusikutega.

Fotol Chris Minh Doky
Fotol Chris Minh Doky Foto: Camilla Winther

Bassioaasi õpetajateks ja festivaliansamblite liikmeteks on tuntud ja tunnustatud muusikud tervest maailmast: Stu Hamm (USA), Chris Minh Doky (Taani), Mattias IA Eklundh (Rootsi), Gergo Borlai (Ungari), Jaak Sooäär (Eesti) ja Tanel Ruben (Eesti). Festivali muusikaline juht on Californias resideeruv Stuart Hamm (mänginud koos Steve Vai, Joe Satriani jpt), kes oma varasemate ringreiside käigus armus Võru imekaunisse loodusesse sedavõrd, et otsustas just siin korraldada omanäolise bassifestivali.

Bassioaasi kestel jagub tegevusi aga ka teiste instrumentide mängijatele ning muusikasõpradele, sest toimuvad kõigile avatud meistriklassid ning kontserdid. Mattias IA Eklundh'i kitarri ja Gergo Borlai trummi meistriklassi on oodatud nii muusikud kui ka kõik teised heast ja tehniliselt kõrgel tasemel musitseerimisest lugupidajad, sest lähedalt saab näha, kuulata ja vestelda oma ala tõeliste tipptegijatega.

Fotol Stu Hamm
Fotol Stu Hamm Foto: Rui Wu

Festivalile paneb punkti suur lõppkontsert laupäeva, 27. augusti õhtul. Lõppkontserdil astuvad üles kõik Bassioaasi õppejõud ja osalejad suuremates ja väiksemates koosseisudes. Kavas on ansambliliikmete parim soololooming ning arranžeeringud ja tuntud lood teistel esitajatelt, näiteks pärlid Steve Vai ja Joe Satriani loomingust. Välistatud pole ka täiesti värske muusika maailma esmaettekanded!

Kõik basskitarristid, kitarristid, trummarid ja hea muusika sõbrad on oodatud suve lõpetama Võrru, et saada osa madalsageduslikust elamusest, mis jääb meelde kogu eluks! Gruppidele ja muusikakoolide õpilastele on saadaval eripakkumine: Mattias IA Eklundh'i või Gergo Borlai meistriklassi piletiga koos on sissepääs Bassioaasi lõppkontserdile 5 eurot soodsam. Soodustuse saamiseks edastada tellimus e-kirja teel info@bassoasis.com.

Foto: Võru linn

Lõuna-Eesti tähtsamate sündmuste ja põnevamate paikade tutvustamine toimub koostöös Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 sündmuste planeerimisega. Veerand Eestit ehk Tartu koos Lõuna-Eestiga teeb kultuuripealinna egiidi all Eestis midagi sellist, mida varem pole tehtud! Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 viib ellu revolutsiooni ka keskkonnahoidlikus kultuurikorralduses ning kõik Tartu 2024 sündmused on korraldatud sama juhise järgi ehk samu keskkonnahoidlike põhimõtteid arvestades. 

Vaata kõiki Võru linna suvesündmusi kultuurikalendrist!

 
Copy
Tagasi üles