KÕIK JÄÄB SAMAKS: Peterson tööteemadest eemale hoida ei kavatse (2)

Copy
Peterson lubab, et tema ja ametiühingud milleski nurga taga kokku ei hakka leppima, nii et tööandjad kõrvale jäävad.
Peterson lubab, et tema ja ametiühingud milleski nurga taga kokku ei hakka leppima, nii et tööandjad kõrvale jäävad. Foto: Madis Veltman

Kuigi valitsuse heaks kiidetud lobistidega suhtlemise hea tava järgi peaksid lobistid enne ministriametisse astumist aasta eemal olema, on tervise- ja tööministri Peep Petersoni (SDE) sõnul huvide konflikt tema puhul juba maandatud. Seega ei kavatse varem ametiühingute liidu juhina töötanud Peterson kuidagi tööteemadest taanduda, vaid kohtumised tööandjate ja ametiühingutega muutuvad lihtsalt läbipaistvamaks.

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles eelmisel neljapäeval Postimehele, et Petersoni juhtumi puhul on probleem olemas. Ta lisas, et on sellest rääkinud nii Petersoni kui ka sotside esimehe, siseminister Lauri Läänemetsaga (SDE) ning arutlenud, kuidas lahendada olukorda nii, et huvide konflikti ei tekiks.

Petersoni sõnul pakkus ta lahenduse peaministrile juba enne ametisse astumist: tööteemasid arutada vaid kolmepoolsete kohtumistega, kus võrdsed partnerid on minister, tööandjad ja ametiühingud. «Minu arvates jäi ta rahule ja minu jaoks oli üllatav, et tal olid need küsimused veel ka neljapäeval,» sõnas Peterson ja lisas, et peaminister ootab temalt huvide konflikti lahendamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles