Tallinn lubab lõpetada haljasalade nudimise (6)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kahe sõidutee vaheline haljasala Ülemiste liiklussõlmes pügati tänavuse põua alguases nii ära, et alles nüüd hakkavad seal esimesed taimed uuesti pead tõstma.
Kahe sõidutee vaheline haljasala Ülemiste liiklussõlmes pügati tänavuse põua alguases nii ära, et alles nüüd hakkavad seal esimesed taimed uuesti pead tõstma. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn on hakanud kuulama järjest valjemalt kostvaid hääli, mis nõuavad, et muru ei niidetaks igal pool regulaarselt paari sentimeetri pikkuseks, vaid et jäetaks mõni koht ka niitmata.

Abilinnapea Vladimir Svet rääkis, et sel suvel on haljasalade niitmist vähendatud kõige põuasemal ajal. «Teiseks, uutes teehooldushangetes, mille me paari nädala eest välja kuulutasime, on ette nähtud võimalus eeskätt südalinnas niitmissagedust muuta. Plaan on selline, et kui need hanked on omadega lõpule jõudnud, hakkab linn linnaosade kaupa üle vaatama, kus on sellised alad, mida võiks niita natuke vähem, ja millistel aladel tuleb säilitada senine hooldusintensiivsus,» ütles Svet Postimehele.

Ta leidis, et üldiselt võiksid inimesed ka ise endale teadvustada, miks ühes või teises kohas muru sagedamini niidetakse. «Kui näiteks mõnel platsil on inimesed harjunud pidevalt koertega jalutama või lapsed mängivad muru peal palli, siis seal on ilmselt põhjust sagedamini niita, et inimestel oleks mugav selliseid platse kasutada. Aga seal, kus pole mingit otsest vajadust madala muru järele, me vaatame, kas edaspidi on vaja nii tihedalt niita,» selgitas abilinnapea.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles