Raik pahandas Lasnamäge: «Meil ei kõnni ringi putinistide patrullrühmad» (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
11.03.2022, Tallinn. Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
11.03.2022, Tallinn. Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Intervjuus Õhtulehele märkis Narva linnapea Katri Raik (SDE), et Putini-meelseid inimesi võiks välisajakirjanikud otsida sama hästi Lasnamäelt, kus seis olevat mõnevõrra hullemgi. Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko (KE) sellega ei nõustu. 

Narva linnapea Katri Raik
Narva linnapea Katri Raik Foto: Sander Ilvest

«Ma olen soovitanud neil välisajakirjanikel, kes tahavad Vladimir (66) suust kuulda, et Putin on maailma parim mees, minna Lasnamäele,» rääkis Raik ajakirjanikule, lisades, et mõnevõrra hullemat seisu näitavad näiteks integratsiooniuuringud. 

Samuti ei jaga ta optimismi, et ka eestikeelse haridusega Lasnamäel Narvast oluliselt paremini läheks. 

Linnaosavanem Jurtšenko Raigi öeldut heaks ei kiida: «Ma soovitaks Katri Raigil, kes ise kurdab stereotüüpide üle, mitte kasutada samasuguseid võtteid sildistades teiste linnade ja linnaosade elanikke. See ei ole lihtsalt ilus,» leidis ta. 

«Katri Raigi suured lubadused teha Narvast peaaegu paradiis maa peal, ei ole veel realiseerunud. Samuti ei tee Narva inimeste elu paremaks arutelud selle üle, kes elab Lasnamäel,» märkis Jurtšenko ja kutsus Narva linnapea Lasnamäele külla: «Hea meelega teen teile ekskursiooni ja tutvustan meie projekte ning linnaosa arendamise plaane. Ma arvan, teie ja ka Narva jaoks, võiksid meie kogemused erinevate reaalsete kohalike probleemide lahendamisel olla kasulikud.»

Lasnamäed soovitab ta külastada ka välis- ja kohalikel ajakirjanikel. «Hea meelega näitan ja räägin, kuidas Lasnamäe on viimastel aastatel arenenud, missugused toredad ettevõtted, asutused ja ühendused tegutsevad meie territooriumil, missugused üritused ja projektid toimuvad meie linnaosas ning loomulikult tutvustan ka tulevikuplaane,» on ta optimistlik.

«Kahjuks, poliitiline ega ka üldinimlik kultuur ei ole meil alati tasemel,» leiab Jurtšenko. «Kord kutsus praegune haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas üles Lasnamäed peatama, nüüd aga Narva linnapea soovitab putiniste otsida Lasnamäelt.» Linnaosavanema hinnangul tuleks tegelda reaalsete probleemide ja inimeste tegeliku abistamisega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles