Referendumitont käib Narvas jälle ringi (11)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Maailma ainus tank omaenda aadressiga – Narva-Jõesuu tee 173.
Maailma ainus tank omaenda aadressiga – Narva-Jõesuu tee 173. Foto: Taavi Sepp

Punamonumentide teisaldamise kampaania on Narvas tekitamas poliitilist segadust ning rühm kohalikke elanikke on kogunud allkirju petitsioonile, mis kohustaks linnavalitsust korraldama vene tanki teisaldamise asjus referendumi.

Tallinnas pikka aega linnasekretärina töötanud Toomas Sepp ja Narvas kaua aega sama ametit pidanud Ants Liimets kinnitasid, et referendumid ei ole omavalitsustes lubatud, sest referendumit ehk rahvahääletust on võimalik korraldada vaid üleriigilistes küsimustes. Küll võivad omavalitsused läbi viia rahvaküsitlusi, mille tulemused on kohalikele rahvaesindajatele soovituslikud.

Linnapea Katri Raik (SDE), kelle õlule on tanki kõrvaldamise koorem langenud, ongi näinud lahendust küsitluse korraldamises. Ta ütles Postimehele, et annaks küsitluse korraldamise üle otsustamise niipea kui võimalik linna volikogule. «Selle korraldamine nõuab ka lisavahendeid ning poliitilised jõud peaksid olema ühte meelt,» selgitas ta, lisades, et küsimuse täpne sõnastus peaks selguma järgmiseks kolmapäevaks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles