Süürias haavata saanud välisajakirjanikud toimetati Liibanoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edith Bouvier
Edith Bouvier Foto: SCANPIX

Süürias haavata saanud välisajakirjanikud Edith Bouvier ja William Daniels, kes olid lõksus ümberpiiratud Homsi linnas, toimetati Liibanoni, teatas neljapäeval Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

«Edith Bouvier ja William Daniels on praegu turvaliselt Liibanoni territooriumil ja viiakse meie saatkonda Beirutis,» kinnitas Sarkozy ajakirjanikele Brüsselis.

Süüria võimud andsid neljapäeval Süüria Araabia Punasele Poolkuule ja Rahvusvahelisele Punase Risti Komiteele (ICRC) loa siseneda lahingutest laastatud Homsi Baba Amro linnaossa, ütles ICRC pressiesindaja.

Punane Poolkuu ja Punane Rist võivad Baba Amrosse siseneda reedel, et aidata sealseid elanikke toidu ja arstiabiga ning viia läbi hädavajalikud evakuatsioonid, ütles ICRC pressiesindaja Hicham Hassan Genfis Reutersile.

Tema sõnul anti ICRC-le ka mõista, et Süüria võimudelt võib tulla positiivne vastus organisatsiooni 21. veebruari palvele kehtestada iga päev kahetunnine relvarahu tsiviilelanikele hädavajalike tarbeasjade ja ravimite kohaletoimetamiseks.

Ülestõusnud taandusid neljapäeval pärast 26 päeva kestnud piiramist Baba Amrost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles