MINISTRI NÄRVIPROOV ⟩ Siseminister Lauri Läänemets: minu ettepanek on makse tõsta, aga neid ka langetada (3)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemetsa seisukoht on, et valitsus peab Narva tankiga tegelema, vahet ei ole, mida kohalik omavalitsus arvab.
Siseminister Lauri Läänemetsa seisukoht on, et valitsus peab Narva tankiga tegelema, vahet ei ole, mida kohalik omavalitsus arvab. Foto: Kermo Benrot

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja värske siseminister Lauri Läänemets kinnitas, et Narva linnavolikogul ei ole võimalik okupantide tanki teisaldamist takistada, kuid nende arvamust küsitakse ikkagi. Otsus pole ministri sõnul kaugel.

Ütlesite, et Narva tanki teisaldamine peab olema kohalike suhtes väärikas. Miks Vene okupandid eestlaste suhtes või narvakate suhtes väärikad ei olnud?

Sõjas ei ole kunagi väärikust, sealt ei saa seda otsida ega loota. Ükski sõda ühegi rahva vastu, eriti kui okupeeritakse, ei ole väärikas. Mis puudutab seda [tanki teisaldamise] protsessi, siis arvan, et Eesti riik ei pea tegema seda salaja öösel pimedas. Eesti riik peab tegema seda nii, et kehtestab ennast ja kõik saavad aru, et meil on riik, siin on põhimõtted ja väärtused, mida me ise loome. Ka väärikuse koht on oluline, sest peame mõistma, et seda tanki nähakse väga erinevalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles