Kuus senti viisid tohtri võlglaste nimekirja

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Maksuameti maksuvõlglaste registrisse sattumiseks ei pea võlgu jääma miljoneid, piisab mõnest sendist.

Kui loomade kiirabikliiniku arst Valdeko Paavel maksuameti infotelefonile helistas ja küsis, miks enammakstud tulumaksu pole üle kantud, sai ta vastuseks: maksuvõlglased saavad seda alates aprillikuust.

Maksuvõlglaste registrisse sattus Paavel kuue sendi pärast. Eelmise aasta lõpus jäi ta maamaksu tasumisega hiljaks kolm päeva, selle ajaga koguneski viivist kuus senti.

Palju saatusekaaslasi

Paavel pole ainus, kes eelmisel aastal mõne päeva maamaksu tasumisega hilines ja nüüd koos äpardunud ärimeeste või petturitega maksuvõlglaste registris seisab.

Paaveli sõnul olevat infotelefonile vastanud maksuametnik talle öelnud, et arvuti koostab paturegistri ja inimesed ei saa sekkuda arvuti koostatud nimekirja.

«Kas oleme tehisintellekti meelevallas?» päris Paavel retooriliselt. «Vahet pole, kas oled võlgu kuus senti või kuus miljonit, oled maksuvõlglane ja olgu sul häbi!»

Maksuameti pressiesindaja Anne Osvet kostis, et erandeid ei tehta kellelegi. Maksuameti andmeil oli Paavelil enam kui 30 eurot maamaksu tähtajaks tasumata ja seetõttu hakkas jooksma ka viivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles