Kas olete kuulnud, et Eesti võib olla just see koht, kus elasid ühed viimased mammutid Euroopas?

Jääaja Keskus
Copy
Foto: Jääaja Keskus

Miks üldse mammutid 10 000 aastat tagasi välja surid? Oli siis tegu kliimamuutustega või taevast langenud meteooriidiga? Aga mis oli siin enne mammuteid? Ürgmeri? Kõigest 20 km Tartust asub elamuskeskus, kus saab rännata 10 tuhat aastat minevikku ja tulevikku.

Kaasahaarava keskuse sümboliks on jääajal elanud mammutid. Ekspositsioon pakub külastajale ülevaate jääaja tekkepõhjustest ja mõjust maakerale, neid on ju viimase kahe ja poole miljoni aasta jooksul olnud lausa 40. Samuti tutvustatakse, kuidas on aastatuhandete jooksul kujunenud maailma ja Eesti loodus, millised on täna kliimamuutuste põhjused ja kui suur on neis inimeste roll.

Jääaja Keskusse tasub tulla nii pere, sõpruskonna kui töökaaslastega. Tellida saab ka giidituure või korraldada meeskonnale meeldejääva koolituspäeva Keskuse konverentsi saalis või parvel. Viimaseid kuid saab külastada elamusterohket Ürgmere näitust kus lisaks fantastilisele kujundusele saab sukelduda VR prillidega ürgsete mereelukate vahele.

Foto: Ragnar Vutt

Jääaja Keskus asub Saadjärve kaldal, kohas, mis on tuntud Kalevipoja muistendite järgi. Et need lood eriti nauditavaks saaksid, sõidab suve lõpuni Saadjärvel keskuse parv, kus koos giidiga võetakse ette meeldejäävate lugudega tuure. Avatud on imelise vaatega Jääkaru kohvik, kus on rikkalik toiduvalik iga päev 12-17.

Jääaja Keskuses tähistatakse sündmusi ka Muinastulede ööl, Vanavanemate päeval ja Isadepäeval. Koolivaheaegadel toimuvad robootika töötoad ja avatud on mitmeid uusi näitusi ning avastamisrõõmu jätkub seal nii suurtele kui väikestele.

Mine ja vaata, millal see jääaaeg siis õieti algab!

Jääaja Keskus

Saadjärve 20, Äksi alevik, Tartumaa

Copy
Tagasi üles