INTERVJUU ⟩ Yana Toom: Mis probleeme me Narva tanki teisaldamisega lahendame? (43)

Raul Ranne
Copy
Yana Toom andis terava intervjuu ja lendas puhkama, ent loomulikult jälgib ka arenguid Narvas.
Yana Toom andis terava intervjuu ja lendas puhkama, ent loomulikult jälgib ka arenguid Narvas. Foto: Madis Veltman

Vene sõjamasin tapab ja hävitab Ukrainas, majanduse väljavaateid varjutavad süveneva energiakriisi tumedad pilved ning inflatsioon õgib aplalt inimeste sääste. Elu Eestis, kui jätkata pessimistlikul noodil, näib kulgevat p...sekursil. Sestap pole meil aega kiita europarlamendi liikme Yana Toomi jalgratast – elektriajamiga ja korraga kaht lapselast sõidutada võimaldavat Hollandi imeasja –, millega ta intervjuule saabub. Ei, puhkusest, perest ja muudest suvistest-pehmetest teemadest pole praegu võimalik rääkida. Seda enam, et suvistesse uudistesse on murdnud Narva tankimonumendi võimaliku teisaldamisega seotud närvilised teated.

Facebookist jääb silma Yana Toomi kuri kommentaar värske siseministri Lauri Läänemetsa aadressil, kui too tuli välja mõttega teisaldada piirilinna külje all konutav vana sõjamasin ja pakkuda narvalastele vastukaubaks olmelist meelehead.

«Mind hämmastas ministri plaani juures vorstikauplemine: meie eemaldame tanki ja teie, Narva elanikud, saate vastu seda, mida valitsus peaks nii või teisiti tegema – haigla ja madalamad küttetariifid. See pole normaalne,» selgitab Toom. «Tulla väärtuskonflikti lahendama sellisel viisil pole normaalne. Pigem saadab kohalikele signaali, et valitsus saaks piirkonda aidata, aga seda tehakse vaid teatud tingimusel. See on iseenesest solvav.»

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles