VIDEO JA FOTOD ⟩ Politseinikud päästsid ärandatud sõidukiga avarii teinud joobes mehe

Postimees
Copy
Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: PPA

Pühapäeva varahommikul Tallinna kesklinnast töötava mootoriga sõiduki ärandanud mees tegi sellega Saku vallas politsei peatumismärguannet eirates suurel kiirusel avarii. Politseinikud päästsid juhi põlemisohus sõidukist.

Politsei vahendas, et pühapäeva kella 2.30 ajal teatati häirekeskusele, et kesklinnas Tartu maanteel asuvast tanklast ärandati sõiduauto Volkswagen, mille omanik oli mootori tööle jätnud ning ise sõiduki juurest minutiks lahkunud. Politseipatrullid asusid varastatud sõidukit otsima ning kella 2.45 ajal märkasid nad sõidukit Tallinna ringtee 12. kilomeetril liikumas Keila suunas.

Politseipatrull andis Volkswagenile sinise-punase vilkuri ja helisignaaliga peatumismärguande, mida juht eiras ning lisas hoopis kiirust. Mõne minuti kestnud tagaajamise käigus kerkis põgeneva sõiduki kiirus kohati üle 200 km/h, teatas politsei.

Tallinna ringtee 24. kilomeetril Saku vallas keeras Volkswageni juht ringteelt alla ning sõitis Tallinna–Saku tee ja Saku ühendustee 1. ristmikul vastu ohutussaare äärekivi ning liiklusmärgiposti ja paiskus teelt välja kraavi.

Politseinikud tõmbasid suitsevast sõidukist välja seda juhtinud 30-aastase mehe ja osutasid talle kohapeal esmaabi. Samuti kustutasid politseinikud koos möödasõitjaga tulekustutiga põlemisohus auto. Kiirabi toimetas joobetunnustega sõidukijuhi tervisekontrolliks haiglasse.

«On õnn, et selle sündmuse puhul kõige traagilised tagajärjed juhtumata jäid. Politsei otsustab iga konkreetse mittepeatumise korral, kas ja milliste vahenditega põgenejat taga ajada. Mida suurem on liiklustihedus, seda ohtlikum selline ärasõit nii juhi enda, politseinike kui ka kaasliiklejate jaoks on. Sellise mõtlematu teoga võidakse rikkuda paljude inimeste elud, kuid seekord jäi õnneks peamiseks kannatajaks vara,» ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Roger Kumm.

Ärandatud autoga avarii teinud mees on politseile ka varasemast tuttav nii liiklus- kui ka varavastaste süütegude poolest, sealjuures on ta varemgi teistele inimestele kuuluvaid töötava mootoriga sõidukeid omavoliliselt kasutanud.

«Teo toimepanija vabanes vanglast sellel suvel, olles korduvalt süüdi mõistetud võõrastele kuuluvate sõidukite omavolilises ajutises kasutamises ning vargustes. Antud teo eest võib olla karistuseks rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus. Kahtlustust pole veel esitatud, sest uurimistoimingud on algusjärgus ning teo toimepanija viibib haiglaravil,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Kadi Ruus.

Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: PPA

Kummi sõnul ei ole töötava mootoriga sõidukite ärandamised Eestis kindlasti mitte igapäevased, kuid sellest hoolimata tasub oma varal ise alati silma peal hoida ning ka hetkeks auto juurest lahkudes tuleb mootor välja lülitada ja uksed lukustada.

«Kuigi ärandatud auto juht lahkus enda sõnul sõiduki juurest vaid hetkeks, piisas sellest, et pahatahtlik inimene sellega minema sõidaks. Ka liiklusseadus kohustab, et enne sõiduki juurest lahkumist peab juht rakendama abinõusid, mis väldiksid sõiduki iseenesliku liikuma hakkamise ja tõkestaksid selle omavolilise kasutamise,» lisas politseimajor Kumm, lisades, et juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles