Relvamaketiga reisinud mees hirmutas rongis kaassõitjaid

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeva ennelõunal sisenes Balti jaamas Elroni rongi 30-aastane mees relvataolise esemega.
Teisipäeva ennelõunal sisenes Balti jaamas Elroni rongi 30-aastane mees relvataolise esemega. Foto: EVE NAABER

Häirekeskus sai teisipäeval kell 10.45 teate, et Tallinnast Balti jaamast väljunud rongi sisenes reisija, kelle kotist paistis välja automaatrelva taoline ese.

Korrakaitsjad peatasid rongi Laagri peatuses ning nabisid 30-aastase mehe kinni. Politsei- ja piirivalveameti põhja prefektuuri operatiivjuhi Urmet Tambre sõnul tegid politseinikud kindlaks, et tegu oli plastmassist relvamaketiga.

Reisija ei osanud aga öelda, miks ta relvataolist eset kaasas kandis. Seepeale palusid politseinikud kiirabil mehe tervislikku seisundit lähemalt hinnata. Mees aga hospitaliseerimist ei vajanud ning vabastati pärast asjaolude kontrollimist.

Politseinikud võtsid maketi hoiule, et sellega avalikus ruumis teisi inimesi rohkem hirmutada poleks võimalik. Tambre sõnul reageerib politsei taolistele juhtumitele alati suurte jõududega ja vajadusel resoluutselt.

«Kõrvalseisjad ega politseinikud ei saa ainult peale vaadates hinnata, millega on tegemist,» selgitas ta Postimehele. «Politseinikud on alati valmis käituma nii, nagu oleks nende vastas pärsi tulirelva omav inimene.»

Tambre jagas pilti hoiule võetud relvamaketist ka sotsiaalmeedias:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles