Inimesed pakuvad juba ise Narva tanki jaoks lahendusi (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva tankimonument.
Narva tankimonument. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik.

Eile saabus Narva linna meiliaadressile kiri, kus Venemaalt pärit kollektsionäär pakkus tanki T-34 vahetamist Eesti kõrgeima autasu, I järgu Vabadusristi vastu. Narva linnavalitsuse meedianõuniku Aleksandra Grünvaldi sõnul on linn palju erinevaid ettepanekuid saanud.

«Saame palju erinevaid ettepanekuid, nii linnakodanikelt kui elanikelt üle Eesti ja välismaal. Inimeste kirju tuli viimasel päeval muidugi palju, konkreetsete lahenduste või taotlustega pöördumisi palju vähem,» lausus Postimehele Grünvald.

Ta lisas, et Narva linnavolikogu otsustas esmaspäeval kokku kutsuda istungi ja otsustada, et edaspidi usaldada Narva monumendi demonteerimine ja transportimine ajutiseks ladustamiseks suletud ja ohutusse kohta Narva linna territooriumil Narva Linnavalitsusele.

«Hiljem plaanitakse tankist teha muuseumieksponaat. Praegu jääme oma plaanide juurde,» selgitas Grünvald.

«Oleme tänulikud kõigile, kes otsivad kuidas tekkinud probleemi lahendada, kuid nüüd Narva linnavolikogul on oma lahendus, mille nad esitasid ametlikult peaministrile Kaja Kallasele,» rääkis Grünvald ja selgitas, et erinevad huvigrupid sooviksid ja näevad, et tank peaks olemas Narvas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles