ANALÜÜS ⟩ Jüri Ratase kaotus vapustaks kogu Eesti praegust poliitikat (14)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Favoriidiks Keskerakonna kongressil toimuvatel juhivalimistel on Jüri Ratas (pildil paremal), kuid parteiliikmete hulgast kostab tõdemusi, et ka Jaan Toots (vasakul) on tõsiselt võetav kandidaat.
Favoriidiks Keskerakonna kongressil toimuvatel juhivalimistel on Jüri Ratas (pildil paremal), kuid parteiliikmete hulgast kostab tõdemusi, et ka Jaan Toots (vasakul) on tõsiselt võetav kandidaat. Foto: Raul Mee, Tairo Lutter, Kollaaž

Keskerakond valib endale täna juhi. Jüri Ratas on favoriit, aga parteis käärib ka rahulolematus, millest toitub Jaan Tootsi kampaania.

Ühel pool valitsev esimees Jüri Ratas. Kakskümmend kaks aastat keskerakondlane, kahekordne peaminister, Keskerakonna kolm korda valitsusse viinud, kuue aasta jooksul, mil erakonda juhtinud, suutnud hoida partei võimu juures 5,5 aastat. Väljakutsuja Jaan Toots. Kolm aastat Keskerakonnas. Suutnud kukutada Keskerakonna opositsiooni Tartus ja vähendada partei toetust Emajõe ääres kaks korda.

Niimoodi vaadates ei paista üldse konkurentsi. Kas Toots on üldse tõsine kandidaat?

«Nii lihtne see ka pole,» sõnab aga Keskerakonna Mustamäe piirkonna esimees ning juhatuse liige Lauri Laats parteijuhi valiku kohta. «Kas Toots on tõsine... Esmapilgul vaadates tundub valik selge... aga kui Tootsi kuulad, siis jah, ta on tõsine kandidaat,» lisab Yana Toom.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles