VIDEO JA BLOGI ⟩ Tankilahing: otsuseid lubanud Narva volikogu jättis tankiküsimuse päevakorrast välja (10)

Postimees
Copy

Pärastlõunal toimus Narvas pressikonverents, kus linnavolikogu juhid ja linnapea Katri Raik (SDE) selgitasid, miks jäeti istungi päevakorrast tankiküsimus siiski välja ja sisulisi otsuseid ei tehtudki. 

Kell 13 alanud istungil tegi Narva Linnavolikogu otsuse moodustada 15-liikmeline ajutine ajalooliste pärandite komisjon, mille ülesandeks on linna ajalooliste monumentide ning kohanimede tulevikulahendustega seotud ettepanekute väljatöötamine hiljemalt 31. augustiks. Linnavolikogu istungil kinnitati ajutise ajalooliste pärandite komisjoni koosseis ning valiti selle juhid. 

«Töötasime välja rahumeelse lahenduse, otsustades muuta tanki staatuse monumendist muuseumieksponaadiks ja viia see ajutiselt linnasisesele suletud alale. Seega eemaldame selle avalikust ruumist, kuid säilitame praegusel kujul. Selline kompromisslahendus aitab vältida ühiskonna lõhenemist, konfliktsituatsioonide tekkimist ja korvamatuid tagajärgi,» selgitas Raik. 

Linnavolikogu istungil tankiarutelust aga asja ei saanud - teemat päevakorda ei võetud, kuna poliitikud olevat varem allkirjad tanki teisaldamise toetuseks niikuinii juba andnud. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles