Kristina Kallas: Keskerakond tegi Narvas suure ajaloolise vea (7)

BNS
Copy
Eesti 200 juhatuse esimees Kristina Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Eesti 200 juhatuse esimees Kristina Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Eesti 200 liidri Kristina Kallase hinnangul tegi Keskerakond esmaspäeval punatanki asjus Narvas suure ajaloolise vea ka vedas narvakaid alt.

«Nad teatasid, et on tanki eemaldamise vastu, tank peab jääma oma kohale. Koos Aleksei Jevgrafovi fraktsiooniga jäeti sellega kasutamata võimalus tulla ajaloo jaoks õigele poolele üle,» kirjutab Kallas sotsiaalmeedias.

«Kuulates Mihhail Stalnuhhini selgitusi, miks muudeti viimasel minutil meelt, saan ma aru, et erakond ei suuda mõista, mis sõda käib Euroopas ja milline vastutus selle osas on ka Narva volikogul,» ütles Kallas.

Tema sõnul oli tal siiras lootus eelmise nädala kokkuleppe põhjal, et Keskerakonna Narva fraktsioon on aru saanud, mida sümboliseerib see tank ning kuidas on maailm muutunud pärast Venemaa agressiooni algust Ukraina vastu ning kuidas koos sellega on muutunud ka tanki kui sümboli tähendus.

«Ma uskusin, et ka Narva opositsioon saab aru oma vastutusest. Kahjuks pidin pettuma. Ajalooline võimalus teha Narvas ära muutus, murda soov olla kogu aeg Eesti vastu, jäi Keskerakonnal ja Stalnuhhinil kasutamata,» märkis Eesti 200 juht.

Kristina Kallase sõnul Eesti ühiskond ja Narva kaotavad, võidab Mihhail Stalnuhhin, kes nüüd korjab kokku Narva radikaalide hääled ja purjetab jälle riigikogusse. «Isiklik kasu, mitte Eesti huvid, olid tänase meelemuutuse põhjuseks. Te teate, et ma ei ole väga emotsionaalne oma seisukohtades, kuid niivõrd küüniline omakasu ja Eesti huvide peale sülitamine tekitab väga suurt nördimust,» ütles Kallas.

Tema sõnul on ta väga pettunud Keskerakonnas. «Narvakaid veeti alt, taaskord tekitati olukord, kus Narva on Eesti vastu,» lisas Kallas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles