Zelenskõi: Venemaa agressioon on ülemaailmsete kriiside algpõhjus

BNS
Copy
Liev Schreiber Venemaa rünnakus purustatud maja ees Borodiankas.
Liev Schreiber Venemaa rünnakus purustatud maja ees Borodiankas. Foto: Evgeniy Maloletka/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäevases videopöördumises, et Venemaa agressioon on ülemaailmsete kriiside algpõhjus ja rahvusvaheline üldsus ei tohiks seda unustada, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

Zelenskõi sõnul kohtus ta varem päeval Ukraina riikliku heategevusplatvormi United24 vedajate Liev Schreiberi ja Andri Ševtšenkoga.

«Arutasime, et kuidas saaksime säilitada maailma maksimaalset tähelepanu meie kaitsevajadustele. Iga nädalaga võtab see ülesanne aina rohkem kaalu,» tõdes Zelenskõi.

«Venemaa on tekitanud nii palju kriise, mille seas elukalliduse kriisi paljudes riikides, aga ka toidu- ja energiakriise, mis levitavad ebakindlust ja pettumust elus üle maailma. Peame hoidma nende kriiside algpõhjust ehk Venemaa agressiooni globaalse tähelepanu fookuses. Ja me peame üldsusele meelde tuletama, et just Ukraina sai Venemaa terrori all enim kannatada,» lisas president.

«Olen tänulik kõigile, kes seda olulist funktsiooni täidavad. Eelkõige United24 vedajatele. Nende tegevus tähendab Ukrainale miljardeid grivnasid ning pidevat tähelepanu meie riigi ja rahva vajadustele,» rääkis riigipea.

Uniani andmetel on Zelenskõi algatatud heategevusplatvormil United24 sõja ajal Ukraina vajaduste jaoks kogutud üle kuue miljardi grivna ja sellega on liitunud inimesi 110 riigist üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles